SPIRIT MONGER: “Live Recording Demo”

Με ενοχλούν πάρα πολύ τα μη προσεγμένα demo. Ειλικρινά, δε δέχομαι εν έτει 2014 να ακούω κακό ήχο, μιας και χάρη στην τεχνολογία, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Οι Spirit Monger τουλάχιστον είναι ειλικρινείς και το λένε ευθύς εξ αρχής: τα κομμάτια του demo είναι ηχογραφημένα live στο studio. Δεν προσπάθησαν να καλύψουν τυχόν ατέλειες και δεν πλασάρουν αυτό που έκαναν ως ρετουσαρισμένο EP. Ακόμα και ο τίτλος προδίδει ειλικρίνεια, και ναι αυτό είναι μπηχτή για τα group που καμουφλάρουν τις μέτριες “παραγωγές” τους (aka ηχογραφήσεις στο PC ενός ξάδερφου που έχει καλή κάρτα ήχου).

Ακούγοντας τα τρία κομμάτια του “Live Recording Demo”, μπορώ με μεγάλη σοβαρότητα να πω πως οι Spirit Monger οφείλουν να ηχογραφήσουν επαγγελματικά το υλικό τους. Διότι, όσο και να “βοηθάει” ο ακατέργαστος ήχος το heavy southern doom υβρίδιο που παίζει η μπάντα, μια ολοκληρωμένη κυκλοφορία (με την ανάλογη επιτηδευμένη “βρωμιά”) θα έκανε τις συνθέσεις να “πετάνε”.

Αυτό που προτείνουν μουσικά οι Spirit Monger έχει ξαναγίνει… Αλλά τα παλικάρια το φέρνουν στα μέτρα τους και μέσα από τρία μονάχα τραγούδια κερδίζουν με ευκολία τον ακροατή. Οι επιρροές από Mastodon, Crowbar, Goatsnake, ASG (κάπου πήρε το μάτι μου και μια διασκευή σε αυτούς), Kyuss και λοιπών ηρώων, βρίσκουν στέγη στο κουαρτέτο από την Αθήνα, που με ένα απλό demo παρουσιάζει “κάκαλα” και ουσία.

Με λίγη δουλειά και τις σωστές κινήσεις, οι Spirit Monger θα μας απασχολήσουν ευχάριστα στο εγγύς μέλλον. Thumps up!

470

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.