TWILIGHT: “III- Beneath Trident’s Tomb”

Μην ξερνάς καλέ! Δεν πρόκειται για την ταινία!

Οι Twilight αποτελούνται από μέλη των Imperial, Leviathan, Chrome Waves, Swans, Sonic Youth, Krieg και The Altar Moth, ενώ έχουν παρελάσει από τις τάξεις τους μέλη από μπάντες όπως Nachtmystium, Draugar, Xasthur και Old Man Gloom.

Οκ, σίγουρα δεν πρόκειται για κάποιο είδος supergroup (όπως έμμεσα προσπαθήσει να προωθήσει το δελτίο τύπου), αλλά εξ αρχής ήταν μια σύναξη καλών μουσικών με στόχο την κυκλοφορία καλών black metal δίσκων. Αυτό που εξ αρχής ξεχώρισε τους Twilight ήταν η πειραματική τους διάθεση, η οποία αποτυπώνεται και στο “Beneath Trident’s Tomb”.

Αυτό όμως που δεν κατάφερε ποτέ η μπάντα, είναι να κυκλοφορήσει κάτι πραγματικά εξαιρετικό. Οι δύο πρώτες δουλειές τους είναι πολύ καλές, αλλά στο βωμό του πειραματισμού και της προβολής των διαφορετικών επιρροών, κάπου χανόταν η μπάλα. Με λίγα λόγια, πολύ κακό για το τίποτα βρε αδερφέ.

Το τρίτο πόνημα των Twilight δε διαφέρει ιδιαίτερα από τους προκατόχους του. Εκεί που πάει να σε κερδίσει, συνειδητοποιείς πως ακούς συρραμμένες ιδέες που άλλοτε πετυχαίνουν και άλλοτε υστερούν στο δια ταύτα.

Εντωμεταξύ, το “ύποπτο” της υπόθεσης είναι πως το συγκρότημα έχει ήδη ανακοινώσει τη διάλυσή του, οπότε η όλη κατάσταση μυρίζει “αρπαχτή”, δεδομένης της υπέρμετρης διάθεσης cultοποίησης τέτοιων σχημάτων από τους fan του είδους.

Εν κατακλείδι, ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Ευπρόσδεκτοι (πάντα) οι πειραματισμοί, αλλά η έλλειψη σαφής μουσικής κατεύθυνσης, εν τέλει μπορεί και να κουράσει.

472

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.