VAMPIRE: “Vampire”

Το, μέχρι πρότινος, τρίο (και νυν κουαρτέτο) από τη Σουηδία εκδίδει το ντεμπούτο του και σοκάρει από την παντελή έλλειψη πρωτοτυπίας σε ότι αφορά το όνομά του, το εξώφυλλό του και τις στιλιστικές του επιλογές.

Oldschoolιά, όπως καταλαβαίνετε, που κινείται σε thrash/ death μονοπάτια, με horror στιχουργικό χαρακτήρα. Προσπερνώ το image που προσπαθεί να προωθήσει το group, καθώς με κάτι τέτοια τερτίπια το πολύ να ψαρώνουν όσοι σκιάζονται με σειρές τύπου “True Blood” και “Vampire Diaries”.

Η μουσική πρόταση των Vampire ευτυχώς δε χωλαίνει όσο το στιλ τους, προσφέροντας δέκα κομμάτια “παλιακού” metal ακουμπώντας με ευλάβεια τους πρωτεργάτες του είδους. Οι, επί των πλείστων, μικρής διάρκειας συνθέσεις σε κρατούν σε εγρήγορση, κάνοντάς σε να πιστεύεις πως όντως συμμετέχεις σε ταινία θρίλερ και κάποιο φάντασμα, ή ζόμπι, ή ο Σαμαράς σε κυνηγάει.

Τάσσομαι θετικά απέναντι στους Vampire, αν και η αλήθεια είναι πως η όλη ιστορία με το oldschool revival έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνα επαναλαμβανόμενη. 

434

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.