HORIZON ABLAZE: “Dodsverk”

Extreme metal γράφει το συνοδευόμενο δελτίο τύπου από την Code666 και ακριβώς αυτό είναι.

Από τη Νορβηγία είναι οι Horizon Ablaze και τραμπαλίζονται μεταξύ του black και του brutal death metal, με σατανικά διεστραμμένη ατμόσφαιρα.

Η αλλαγή μεταξύ αυτών των ιδιωμάτων και όπως αυτή παρουσιάζεται σε κομμάτια σαν το “Fordomt” είναι εξαιρετική και δείχνει εμπειρία και εφευρετικότητα. Blast beats εμφανίζονται ενίοτε και τα φωνητικά είναι μεταξύ του βόθρου και της απόγνωσης, με συχνές εναλλαγές που κάνουν το αποτέλεσμα πιο ανεκτό και ουσιαστικό.

Δεν είναι πρωτάρηδες οι κύριοι. Ο τραγουδιάρης Andre Kvebek, με θητεία στους 1349, ο μπασίστας Ole Bent Madsen στους Blood Red Throne και ο κιθάρας Shandy McKay στους Absu. Ναι, ακριβώς αυτό!

Οι στίχοι είναι στα Νορβηγικά, αλλά ούτως ή άλλως δε θα καταλάβαινες αφού το δίδυμο Kvebek-Ruethemann βγάζει τα λαρύγγια του.

Οι συνθέσεις είναι γεμάτες και κόσμημα του σκληρού ήχου με proggressive προεκτάσεις κάπου κάπου.

Αν τα αυτιά σου είναι μαρμάρινα και τα συκώτια σου από τιτάνιο, το “Dodsverk” θα ακουμπήσει απαλά την ψυχή σου.

481

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.