Glowsun, Contra Limit, Cellar Dogs (02/02/2014) Τώρα Κ44

Σε έναν από τους εναλλακτικούς χώρους για διοργάνωση συναυλίας στην Αθήνα, στο Τώρα Κ44 που βρίσκουμε στο Γκάζι, θα εμφανίζονταν οι Γάλλοι Glowsun. Αυτό προφανώς και αποτέλεσε μεγάλη ευκαιρία μιας και, στο πλαίσιο προώθησης της δουλειάς τους, οι Γάλλοι επιχείρησαν να επισκεφτούν όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες.

Αρχικά με τους groovy ρυθμούς τους οι Cellar Dogs αποφάσισαν να δώσουν μια πολύ δυνατή εμφάνιση για ένα πολύ περιορισμένο κοινό. Σε ένα περιβάλλον όχι και τόσο ευνοϊκό – το προαναφερθέν λίγο κοινό, η αντισυμβατική τοποθεσία του live, η απόσταση από τον “απόλυτο” ήχο – άλλο ένα ελληνικό συγκρότημα στάθηκε στο ύψος του αποδεικνύοντας ότι ο εμπλουτισμός της εγχώριας σκηνής είναι ασταμάτητος εδώ και χρόνια χωρίς να το αντιληφθεί μια τεράστια μερίδα του κοινού.

Λίγο πιο heavy οι Contra Limit, και με ένα πανέμορφο EP στις αποσκευές τους, γέμισαν τον χώρο με έξυπνες stoner μουσικές. Τα κομμάτια του “Four Barrels From an Island” ζωντάνεψαν με τον ιδανικό τρόπο και ο ήχος τους αποδείχτηκε περίτρανα φιλόξενος στους παρευρισκόμενους. Άλλοτε επηρεασμένοι από πιο κλασσικούς rock και metal ήχους, άλλοτε σύγχρονο groove και desert, οι Contra Limit αποτέλεσαν ένα πολύ καλό supporting act.

Οι Glowsun έχουν μέχρι και σήμερα κυκλοφορήσει μόλις δύο album, η ιστορία τους όμως μετρά πολλά χρόνια. Πιο ωμό και συγκεντρωμένο stoner metal, επηρεασμένο εν μέρει από τους Kyuss και τους Queens of the Stone Age, κάτω από ευτυχώς βελτιωμένο ήχο. Παρόλα αυτά οι αντίξοες συνθήκες του χώρου για ένα τέτοιο live, αν και δεν κατέστρεψαν τίποτα, φάνηκαν δικαιολογημένες από τον αριθμό των ακροατών.

Τεράστια κομμάτια από “The Sundering” και “Eternal Season” γέμισαν το set των Γάλλων, ένα κατά το οποίο δεν έμεινε κανείς ανικανοποίητος. Από άποψη ενεργητικότητας η μπάντα ήταν επίπεδα πάνω από το απαραίτητο. Το μικρό venue ενίσχυσε τις σχέσεις μουσικών – κοινού, γεγονός που ζέστανε περαιτέρω την ατμόσφαιρα και, κατ’ επέκταση, πρόσθεσε πόντους στο τελικό συμπέρασμα.

Το οποίο τελικό συμπέρασμα είναι το εξής: Άλλο ένα live που παρακολουθήθηκε από λίγους προέκυψε μια άριστη επιλογή – ένα πλήρες ακουστικό πακέτο που συμπεριέλαβε δύο πολύ καλές ελληνικές συνθέσεις και έναν headliner που αποδείχτηκε γιγάντιο.

photos: Αναστασία Βερτεούρη

456