PALEFEATHER: “Palefeather”

Τι θα περιμένατε από μια μπάντα από μέλη σχημάτων των In Mourning και October Tide; Σίγουρα όχι τους Palefeather, ένα post rock τρίο που παρουσιάζει μια καταπληκτική instrumental δουλειά, σχετικά μακριά από τα χνάρια που μας έχουν συνηθίσει τα μέλη του.

Οι κύριοι Pierre Stam (κιθάρα, μπάσο- In Mourning, ex-October Tide), Bjorn Pettersson (κιθάρα- In Mourning, Majalis) και Robin Bergh (drums- October Tide), αποφασίζουν να κάνουν ένα mini διάλειμμα από τις μπάντες τους, βγάζοντας προς τα έξω κάτι διαφορετικό.

Το μόνο κοινό συστατικό που μπορώ να βρω είναι η μελαγχολία που αναβλύζει από τις συνθέσεις, η οποία εύλογα ακολουθεί ούτως ή άλλως τα μέλη των Palefeather. Από εκεί και πέρα, το εν λόγω project λειτουργεί ως μια παλέτα, όπου οι τρεις μουσικοί γεμίζουν για 47 περίπου λεπτά με ήχους και αρμονίες στην απόχρωση του γκρι. Όχι του μαύρου, έχει διαφορά…

Δηλώνω γοητευμένος από το σύνολο του “Palefeather”, το οποίο παρότι αποτελείται από μεγάλης διάρκειας συνθέσεις, δεν κουράζει για κανένα λόγο. Αντ’ αυτού, σε ταξιδεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δημιουργώντας ομιχλώδη τοπία με έντονη ψυχεδελική ατμόσφαιρα, και καλοδεχούμενες Floydικές επιρροές.

Μια ανέλπιστα καλή δουλειά, καθώς μπορεί τα μέλη του group να είναι έμπειρα και αξιοσέβαστα, αλλά προσωπικά, όταν διάβασα το δελτίο τύπου, περίμενα ένα σχήμα που κινείται σε περισσότερο “safe” μονοπάτια. Εύγε, και πάλι εύγε.

498

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.