ON THE RISE

Οι Νορβηγοί ONTHERISEεκπλήσσουν ευχάριστα με το νέο τους άλμπουμ τους οπαδούς του melodicrock.

Ο άνθρωπος ορχήστρα TerjeEideμίλησε στο Rockway.gr και μας εξηγεί με λίγα λόγια ποια είναι τα σχέδια του γκρουπ και τι συνέβη με το δεύτερο άλμπουμ τους.

Για ποιο λόγο καθυστερήσατε τόσο να κυκλοφορήσετε το νέο σας δίσκο;
Δεν καθόμασταν και με σταυρωμένα χέρια. Υπήρχαν πολλά πράγματα να κάνουμε, όπως να γράψουμε μουσική για διάφορα projects που συμμετέχουμε. Όλη αυτή η διαδικασία τρώει πολύ χρόνο αλλά είναι αρκετά αποδοτική και ενδιαφέρουσα. Το υλικό για το νέο δίσκο γράφτηκε όταν είχα ελεύθερο χρόνο από τις άλλες μου υποχρεώσεις.

Όταν ξεκινάς να γράφεις ένα καινούργιο κομμάτι τι είναι αυτό που έρχεται πρώτο, μια όμορφη μελωδία ή μια καλή ενορχήστρωση;
Δεν υπάρχει συνταγή για το πώς να γράψεις ένα τραγούδι. Ξεκινώ γράφοντας τη μουσική και στη συνέχεια τους στίχους. Κάποιες φορές μια μελωδική γραμμή μπορεί να εμφανιστεί από το πουθενά και μου τραβά την προσοχή. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να επεξεργαστείς τη μελωδία και την πλαισιώσεις με την ενορχήστρωση που χρειάζεται έτσι ώστε να ακούγεται ωραία. Όσο πιο απλά τόσο πιο καλά. Αυτό είναι ο καλύτερος τρόπος για γράψεις ένα τραγούδι.

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που ονομάσατε το δίσκο DreamZone
Είναι ο κεντρικός τίτλος ενός από τα τραγούδια του δίσκου. Τα όνειρα είναι ένα από κοινά πράγματα που μοιράζονται όλοι οι άνθρωποι του κόσμου. Τα όνειρα είναι πάντα ευπρόσδεκτα και σημαντικά στη ζωή. Είναι μέρος της ζωής κάθε ανθρώπου. Έχει να κάνει με το να μπορείς να διατηρείς την ακεραιότητα σου, να αισθάνεσαι τις καλές δονήσεις και να έχεις θετική στάση. Ποτέ μην τα παρατάς. Για αυτό το λόγο αποφάσισα να γράψω ένα τραγούδι με ένα θέμα, το οποίο αφορά όλους.

Εάν έπρεπε να ξεχωρίσεις ένα τραγούδι από το δίσκο, ποιο θα ήταν αυτό και για ποιο λόγο;

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει ένα τραγούδι ανάμεσα σε τόσα πολλά αγαπημένα κομμάτια που έχει το νέο album των OnTheRise. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μόνο ένα θα έλεγα το DreamZone. Έχει και τα τρία στοιχεία που θέλω να υπάρχουν σε ένα τραγούδι. Ωραίοι στίχοι, πιασάρικο ρεφρεν και μελωδική γραμμή.

Κάνεις σχεδόν τα πάντα μόνος σου (τραγουδά, παίζεις κιθάρα, μπάσο και πλήκτρα και είσαι και ο συνθέτης). Πόσοδύσκολοείναιόλοαυτό

Είναι αρκετά διασκεδαστικό να παίζεις διάφορα όργανα. Να βλέπεις πως όλα αυτά συνδυάζονται στο τέλος. Μουαρέσουνοιπροκλήσεις. Το να φτιάξω το DreamZoneήταν μια διαδικασία που δικαίωσε τους κόπους μου. Καθόλουδύσκολο.

Ξεκίνησες την καριέρα σου ως μουσικός στα 80ʼs. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από τότε;Αυτό που έχω συγκρατήσει είναι όλες οι όμορφες στιγμές που είχα στη μουσική βιομηχανία και το γεγονός ότι όλα αυτά τα βίωσα παρέα με φίλους και συναδέλφους μουσικούς

Πόσο σημαντικοί είναι οι ΟNTHERISEστη ζωή σου;
Η μουσική είναι εξίσου σημαντική όσο και άλλα πράγματα στη ζωή. Ο κόσμος θα ήταν ένα αρκετά θλιμμένο μέρος αν δεν υπήρχε η μουσική. Η μουσική είναι σημαντική για πολλούς ανθρώπους. Είναι μια κοινή γλώσσα που όλοι μπορούμε να καταλάβουμε. Όπου αποτυγχάνουν οι λέξεις, μιλάει η μουσική

Οι επιρροές σου είναι κυρίως από αμερικάνικες AORμπάντες. Τι υπάρχει σε αυτό το είδος μουσικής που είναι τόσο σημαντικό για εσένα;Είναι οι δυνατές και πιασάρικες μελωδίες, είτε των φωνητικών είτε οποιουδήποτε άλλου οργάνου. Ηενορχήστρωσητωνμελωδιών. Οτιδήποτε μεταμορφώνει μια καλή μελωδία σε ολοκληρωμένο και καλό τραγούδι

Υπάρχουν σχέδια για ευρωπαϊκή περιοδεία;

Προς το παρόν υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν. Σχέδια για περιοδεία δεν υπάρχουν ακόμα. Πάντωςποτέμηλεςποτέ. Μπορείκάτινακάτσεισταξαφνικά. Παρόλααυτάθαπαίξωστο MELODICROCKFEST 2 στοΣικάγο.

Μια καριέρα στην Αμερική είναι μέσα στα όνειρα σου;

Σίγουρα θα ήταν φανταστικό αν μπορούσα να περιοδεύσω ή να κάνω καριέρα στην Αμερική. Νομίζω ότι είναι το όνειρο καθενός να κάνει ένα τέτοιο μουσικό ταξίδι.

Πες μας ποια ήταν η ανταπόκριση από τον κόσμο αλλά και από τους δημοσιογράφους.
Η ανταπόκριση για νέο albumμας ήταν φανταστική, σχεδόν συγκλονιστική. Ποτέ, μαποτέ, δενπερίμενακάτιτέτοιο. Οπότεείμαιπάραπολύευχαριστημένος.

Το Internetκερδίζει συνεχώς έδαφος στη μουσική βιομηχανία. Πόσο σημαντικό εργαλείο είναι για να προωθήσεις τη δουλειά σου;
Το Internet είναισίγουρασημαντικόκαιχρήσιμομέσογιακάθεείδουςπροώθηση. ΤοInternetέχει αποκτήσειμεγάληδύναμη. Ακόμακαιγιατημουσική.

Αισθάνεσαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάνει για εσάς η δισκογραφική σας εταιρεία; Έχεις κάποια παράπονα;
Είναι πραγματικό φανταστικό να δουλεύεις με τα παιδιά στη FrontiersRecords. Τους διακρίνει το πάθος τους για τη μουσική. Το να κρατήσουν το AOR/melodic rock ζωντανό. Κάνουν φοβερή δουλειά.

Στείλε ένα μήνυμα στους έλληνες οπαδούς του rockκαι στους αναγνώστες του rockway.gr.
Ακούστε το νέο δίσκο των ONTHERISEalbum – DREAMZONE. Παραγγείλτε το σήμερα, ανεβάστε την ένταση και απολαύστε το. Rock on! Κρατήστε το melodic rock ζωντανό!


262