NEWMAN, FARRADAY, ADRENALIZE LIVE IN ATHENS (25/01/14) BAT CITY CLUB

Ακόμη αντηχούν στα αυτιά μου οι αποθεωτικές ιαχές όλων μας που βρεθήκαμε στη συναυλία στον πάντοτε φιλόξενο χώρο του  Bat City  Club της Αθήνας για την πρώτη συναυλία των Newman στην πόλη.

Μαζί είδαμε τους εξαιρετικούς πρωτοεμφανιζόμενους Farraday, τους δυναμικότατους νεαρούς στην ηλικία μεν αλλά ώριμους στην εμφάνιση Adrenalize ως support act και ως very special guest τον τραγουδιστή Frederic Dechavanne της melodic rock μπάντας Paris που γιόρτασε τα γενέθλιά του, υπέγραψε αυτόγραφα στους fans που ήταν αρκετοί και ο ίδιος στην προσωπική του ιστοσελίδα στο fb δήλωσε ενθουσιασμένος και από την Αθήνα όσο και από τον κόσμο που συνάντησε!

Πρώτη εικόνα αρκετά απογοητευτική μπαίνοντας νωρίς-νωρίς στο χώρο όπως συνηθίζω, η προσέλευση των μουσικόφιλων και  θεώρησα ότι ήταν ακόμη νωρίς -8.00μμ- αλλά και όταν στις 9.00 άρχισε η παράσταση με τους πολλά υποσχόμενους Adrenalize (που είχα παρακολουθήσει και στο Revenge of Rock στην πρώτη εμφάνιση τους) να γεμίζουν τον χώρο με το καλοπαιγμένο metal/ rock και με εμφάνιση να παραπέμπουν ευθέως στους μουσικούς ήρωες τους.

Οι εντυπώσεις μου αναθερμάνθηκαν στο θετικότερο και σίγουρα, η αγάπη τους για τον 80s ήχο έγινε εμφανέστατη χωρίς ωστόσο ανούσιες υπερβολές τόσο στα φωνητικά όσο και στη δουλειά που έχει γίνει στις κιθάρες που είχαν αρκετές δόσεις metal στα riff που ακούσαμε. Επίσης, όλο αυτό το χρονικό διάστημα η εικόνα  από το merchandise για τις μπάντες ήταν αρκετή για να διασκεδάσει τις ανησυχίες μου αφού ήταν αρκετά πλούσιο με cd’s  και μπλουζάκια τα οποία, απ’ ό,τι πρόσεξα, μέχρι το τέλος του τετράωρου event τιμήθηκαν δεόντως.

Στις 9 μμ λοιπόν, οι Metal/ Hard Rock (όπως προσδιορίζουν τον ήχο τους) Adrenalize ξεκίνησαν δυναμικά το set τους -και είναι κρίμα- μπροστά σε λιγοστούς  παρόντες. Η μπάντα σχηματίστηκε το 2012 και παρουσίασε τραγούδια από το πρώτο της demo “Just A Shot” , που δουλεύτηκαν και έγιναν οι  συνθέσεις στο πρώτο EP, που από ό,τι με πληροφόρησαν θα διανεμηθεί δωρεάν το Φλεβάρη σε παραγωγή, μίξη και επεξεργασία  του γνωστού κι αγαπημένου Γ. Φλωράκη ενώ εμφανίστηκαν  ωριμότεροι, καλοπροβαρισμὲνοι και το μέλλον τους τοποθετεί σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, αρκεί να συνεχίσουν τη δουλειά με συνέπεια και προσγειωμένοι.
Έπαιξαν 4 διασκευές σε γνωστές κι αγαπημένες συνθέσεις και ολοκλήρωσαν το αξιόλογο setlist  που παρουσίασαν οι Stacey Waste – στη φωνή, ο  Joey Savage  στην κιθάρα, ο Cyco Billy στη ρυθμική και lead κιθάρα, ο  Vinnie Kayce  στο μπάσο  και ο Jerry Cobra στα τύμπανα με δικές τους ενδιαφέρουσες συνθέσεις και αρκετές διασκευές αξίζουν την προσοχή σας!

Adrenalize setlist
Raisin’ Hell
Rock Rock Till You Drop (Def Leppard cover)
Sick Obsession
Tie Your Mother Down (Queen cover)
 All Gone Away
Hush (Deep Purple cover/ Gotthard version)
No Regrets
Dead Jail or Rock n’ Roll (Michael Monroe cover)
Ain’t Going Down

Ακολουθούν στη συνέχεια οι εξαιρετικοί Farraday, που μας παρουσίασαν το καινούριο τους άλμπουμ και πολύ ενδιαφέρον ως μουσική πρόταση, με τίτλο “Shade Of Love” για πρώτη φορά στους γνωστούς ρυθμούς του 80s hard rock style τους. Το συγκεκριμένο cd  το έχω λιώσει κυριολεκτικά, αλλά νομίζω πως στην εμφάνιση τους αυτή το δίδυμο πλαισιωμένο από κανονικό γκρουπ οι συνθέσεις απογειώνονται κυριολεκτικά από τους Stergi V. στη φωνή και Roy Da Vis στις κιθάρες και τα φωνητικά, συνεπικουρούμενοι από γνωστούς μουσικούς και ικανότατους χειριστές των οργάνων τους, όπως Jimmy Serra στο μπάσο, John Van Tab στα απαραίτητα για την ομορφιά του ήχου της μπάντας πλήκτρα και Chris Crystal στα τύμπανα, όπου έδωσαν για πρώτη  φορά μπροστά στο αθηναϊκό κοινό απτές εικόνες και ακούσματα του μουσικού ταλέντου και του πάθους τους για τη μουσική που υπηρετούν και γουστάρουν και μας αρέσει.

Συμπλήρωσαν το μελωδικότατο setlist  με μία εξαιρετική διασκευή στο χιλιοαγαπημένο “Armaggedon It” των Def Leppard  και θα τολμούσα να πω πως ο ήχος πλησίαζε αυτόν του ψηφιακού δίσκου τους!

Farraday setlist
Ticket To Hollywood
Rock You (The Old Fashion Way)
Shade Of Love
Can’t Get Enough
Breakin Down
Can’t Wait On Love
Armaggedon It (Def Leppard Cover)

Και είχε φτάσει πλέον η στιγμή που οι περισσότεροι περιμέναμε –ανάλογα και την ηλικία μας- χρόνια: η εμφάνιση της καταξιωμένης πλην όμως υποτιμημένης μελωδικής μπάντας από την Αγγλία: των Newman!

Το προσωπικό όχημα του ακούραστου εξαιρετικού συνθέτη και μουσικού  Steve Newman που είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς τραγουδιστές /συνθέτες στο χώρο, ο οποίος, πέρα από τις υποχρεώσεις του με το συγκρότημά του, τους “Newman”, έχει δουλέψει με συγκροτήματα όπως Tom Galley’s Phenomena, Overland, AOR και Frozen Rain.

Μετά από 10 στούντιο κυκλοφορίες και μια καριέρα 20 περίπου ετών, ήρθε η ώρα να επισκεφτεί για πρώτη φορά την Αθήνα και μας παρουσίασε συνθέσεις από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά που ακούει στον τίτλο “Siren” καθώς και τραγούδια από όλη τη δισκογραφική τους καριέρα.

Μετά από κάποια δυσλειτουργία στη φόρτωση ήχων από τον υπολογιστή στα πλήκτρα, απαραίτητα για τις συνθέσεις τους, η  μπάντα εισέβαλε στην σκηνή με το “Killing Me” από το αριστούργημα “UNDER SOUTHER SKIES” (2011) και για τις επόμενες ώρες συνεπήρε το κοινό που είχε επιτέλους γεμίσει το χώρο (τι κι αν η βροχή με τη μορφή καταιγίδας λυσσομανούσε έξω από το club).

Πραγματικά, η παρουσία τους δικαίωσε κάθε μακροχρόνια αναμονή, με εμφάνιση που είχε όλα τα χαρακτηριστικά που αναμένει ο ρέκτης του μελωδικού χώρου: εκπληκτικά φωνητικά, κιθάρες που δεν αρκούνταν σε δεξιοτεχνικά solos αλλά προσέθεταν αρμονικές γραμμές, στακάτες μπασογραμμές, τύμπανα ευφάνταστα χωρίς να παρεκκλίνουν από το ρυθμό, με απαραίτητο συμπλήρωμα της μελωδίας τα πλήκτρα.

Στο δε τέλος της συναυλίας σχηματίστηκε μία ουρά από οπαδούς της μπάντας για αυτόγραφα, υπογραφές σε cd, αφίσες, μπλουζάκια. Ήταν μία εξαιρετική βραδιά με τις εμφανιζόμενες μπάντες να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και ικανοποιούν τους φίλους της καλής μουσικής!

Αξίζουν ευχαριστίες προς όλα τα συγκροτήματα για τη διάθεση, την άψογη μουσικότητα και την επικοινωνιακή τους ικανότητα καθώς επίσης στο μάνατζερ Chris Siloma που δούλεψε για την αρτιότητα της εμφάνισης και τους ανθρώπους του Bat City για τις μπάντες που μας παρουσιάζουν.

Mακάρι και το κοινό να ήταν πολυπληθέστερο… Bραδιές σαν και τούτη δεν πρέπει να παραβλέπονται από τους φίλους του μελωδικού χώρου, ούτε πολλές είναι, ούτε πολλοί είμαστε: “πάντοτε στο μελωδικό χώρο είμαστε λίγοι και λίγοι θα παραμείνουμε… δεν είναι της μόδας”.

Newman setlist
Killing Me
Some Kind Of Wonderful
Every Moment
Stay With Me
Pray For The Day
Feel Her Again
Watching You
Had Enough
Primitive Soul
If Its Love
Coming Home Tonight
Heaven Knows
One Step Closer

399