MACABRE: “Dahmer”

Οι Macabre κυκλοφόρησαν στις αρχές της τρέχουσας χιλιετίας ένα album αφιερωμένο σε έναν από τους πιο διάσημους serial killers των 80s, τον Jeffrey Dahmer.

Ο J. Dahmer λοιπόν σκότωσε περισσότερα από δέκα πέντε θύματα, απάνω στα οποία ενέδωσε σε κανιβαλισμό και νεκροφιλία. Η κατάληξη της ζωής του ήρθε το 1994 από τον, επίσης κατά συρροή, δολοφόνο  C. J. Scarver σε ίδρυμα του Wisconsin. Τα γεγονότα αυτά ενέπνευσαν 26 συνθέσεις για το τότε νέο album των death metallers από το Chicago.

Σήμερα, το “Dahmer”, επανακυκλοφορεί με ελαφρώς βελτιωμένο ήχο και όλα τα 26 κομμάτια του παρόντα.

Τα περισσότερα κομμάτια είναι μικρής διάρκειας με αρκετά από αυτά να μην φτάνουν το ένα ολόκληρο λεπτό. Ο ήχος ποικίλει από grindcore death metal σε old-school deathcore και punk. Παρά το παιχνίδι που έπαιξαν οι Macabre σε γνωστές μουσικές, το “Dahmer” περιέχει μια φρικαλέα μοναδικότητα αποτυπωμένη με ένα σάτυρο και βίαιο ταυτοχρόνως τρόπο.

Η επανακυκλοφορία στηρίζεται από τον σκοπό του να φέρει νέα ακροατήρια του grind death κοντά στο περιεχόμενο του album. Παρόλα αυτά, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, προτιμότερες είναι οι original κυκλοφορίες. Όπως και να’ χει, αποτελεί μια ευκαιρία διείσδυσης σε ένα από τα πιο ακραία και μακάβρια albums του 2000.

524