ΤΗΕ TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT: Sorrowful Angels (23/01/14) Garden4

Το να είσαι πειραματόζωο, ακούγεται σίγουρα πολύ άσχημο, αλλά πιστέψτε με το να υποβάλλεσαι σε ένα πείραμα σαν το την ακουστική αποτύπωση τον τραγουδιών των Sorrowful Angels, μπορεί τελικά να αποδειχθεί απολαυστικό.

Η τετράδα χωρισμένη στα δύο, με τους δύο αριστερούς “κυριλέ ντυμένους” (ο Ηλίας στο μπάσο φορούσε ακόμα και γραβάτα), να κάνουν την εικόνα “μουσικής σκηνής” και τους άλλους δυο σε πιο rock, “αλήτικη” εμφάνιση στα δεξιά!

Ο Διονύσης μας είχε προϊδεάσει ότι θα αφήσει για λίγο την αγαπημένη του κιθάρα, αντικαθιστώντας την με πλήκτρα, έδωσε στα κομμάτια της μπάντας μια διάσταση Jon Oliva. Η φωνή του, σταθερή χωρίς φάλτσα και μη απαραίτητες ουρές, στα δυνατά της να σου ραγίζει τα σωθικά και με αρχηγική, αν και καθιστή, παρουσία μας έδωσε να καταλάβουμε ότι τα παιδιά αυτά μπορούν να πάνε ακόμα πιο πέρα τη μουσική τους.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ, εντόνως κιόλας για την αλλεπάλληλη τιμωρία των κιθαριστών να χάνονται καθισμένοι σε ένα πολύ χαμηλό σκαμπό, τόσο που στην αρχή έψαχνα (όπως και την προηγούμενη Πέμπτη) τον Νικόλα.

Η ομάδα που κρατούσε το ρυθμό, Ηλίας (μπάσο) και Στρατηγός (τύμπανα) ήταν πολύ καλά προβαρισμένη για εκείνη τη βραδιά και βρισκόντουσαν σε όλο το γήπεδο με κλειστά τα μάτια.

Με κομμάτια και από το προπέρσινο πλέον, “Omens”, αλλά και παλαιότερα από το “Ship in your trip” (2009) σε εκτελέσεις που και ίδιοι οι δημιουργοί θέλανε να ακούσουν σε πιο ανοικτό χώρο, απέσπασαν έντονα χειροκροτήματα και κάποιοι (ξέρουν αυτοί ποιοι είναι) απογοητεύτηκαν όταν η βραδιά έλαβε τέλος.

Η έκπληξη ήρθε με μια metal ερμηνεία του “Hazard” του Richard Marx (καμιά σχέση με τον Κάρολο, που έγραψε το γνωστό “Κεφάλαιο”).

To highlight ήταν η συμμετοχή του Μπάμπη Παρίτση και του βιολιού του, σε τρία κομμάτια, ο οποίος έδωσε έναν τόνο κλασικότερο στη μουσκή, με την εξαιρετική του απόδοση, ειδικά στο τρίτο “Denial”, το οποίο ήταν απροβάριστο.

Ένα ακόμα επιτυχημένο πείραμα που μας έκανε να νιώσουμε όμορφα, παρέα βέβαια με τις ρακές του Garden4 και με το επόμενο να είναι BEGGAR’S BLUES DIARY.

Υ.Γ. Κότση, ούτε αέριο δεν έχεις και δέχεσαι και δωροδοκίες, χωρίς όμως να ακούμε αυτά που ζητήσαμε για αντάλλαγμα! Πτου, σου!

Sorrowful Angels setlist
Mistress of desire
Shores of capture *
Right of way
Suicidal manners
Nous undue
I’m home *
Hazard (Richard Marx cover)
Omens
Denial *

* featuring Μπαμπης Παριτσης (βιολί)

Ευχαριστούμε την Αναστασία Παπαδάκη για το φωτογραφικό υλικό

413

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.