ΤΗΕ TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT: Superpuma (16/01/14) Garden4

Πείραμα Νο. Δε-θυμάμαι!

Για μια ακόμη Πέμπτη, ένα event που για κάποιους έχει γίνει συνήθεια.
Στο φιλόξενο Garden4, στο εξωτικό Holarwood, ήρθα για μια ακόμη φορά συνοδευόμενος από την γοητευτική μου σύντροφο.
Και αυτήν τη φορά και με ένα ξένο τηλεοπτικό συνεργείο να με ακολουθεί (άλλη συζήτηση αυτό). Με ύφος χιλίων καρδιναλίων, για να φαίνομαι άνετος στην κάμερα, άρχισα να χαιρετάω σαν τον Δήμαρχο και αφού πήρα θέση ισχύος κοντά στη σκηνή, παράγγειλα τα ηδύποτα μας.

Σκοπός της βραδιάς είναι η θέαση τους show των Superpuma, τους οποίους δυστυχώς δεν είχα δει πριν. Κλασική σύνθεση κουαρτέτου, με κιθάρα, μπάσο, τύμπανα και φωνή, με τον κιθαρίστα να κάθεται σε ένα πολύ χαμηλό σκαμπό, κάνοντας με να απορώ που διάολο είναι. Α, νάτος, χαχα, που έλεγε και ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος!

Αρχικά, ο συμπαθέστατος frontman Βασίλης φάνηκε λίγο αγχωμένος, αλλά ευτυχώς το ξεπέρασε και μας έδωσε μια δυνατά συναισθηματική ερμηνεία, με τους μουσικούς της μπάντας να δείχνουν το πόσο σφιχτά δεμένοι είναι σα σύνολο.

Παίζοντας μόλις, 3 κομμάτια από το album τους, “Big Cats on the Prowl”, με το “One World Nation” να ξεχωρίζει χαλαρά από τα άλλα 2 (“Welcome to the Dream Machine”, “Midnight Matador”), εκ των οποίων το δεύτερο έδωσε και μια Ταραντινική εικόνα στη συναυλία.

Παίχτηκε και ένα κομμάτι με τίτλο “Queen D.”, με το οποίο δεν έχασε την ευκαιρία να αστειευτεί ο Bill, το οποίο με έκανε να χαίρομαι ιδιαίτερα περιμένοντας κάποια νέα τους δουλειά.
Η διασκευή του “Whore’s Hustle” της μοναδικής PJ Harvey, ήταν μια όμορφη προσπάθεια, αλλά μάλλον δεν ταιριάζει απόλυτα σε αντρική φωνή.

Η συμμετοχή του βιολιού της Κατερίνας σε δύο κομμάτια (“Under Vulture’s Glare”, “Lullaby”), στο πρώτο με επιπλέον την κιθάρα του φίλου τους, Γιώργου και το κλείσιμο του “Ain’t it a shame” με τη φυσαρμόνικα του Νίκου (ένας ακόμα guest τους), που τα τσάκισε ένα έκανε το πείραμα ακόμα πιο επιτυχημένο από όσο ήταν ήδη.

Μία ακόμη υπέροχη βραδιά, από τις πολλές που έρχονται ακόμα.
Στις 23 έχουμε Sorrowful Angels!

Υ.Γ. Κότση, μη μας τρως τα παξιμάδια!

Superpuma setlist
Blind Monkey
Welcome to the Dream Machine
One World Nation
Queen D.
Whore’s Hustle (PJ Harvey cover)
Under Vulture’s Glare
Midnight Matador
Lullaby
Dark Country
Ain’t it a shame (Leadbelly cover)

Ευχαριστούμε την Αναστασία Παπαδάκη για το φωτογραφικό υλικό

434

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.