FALSE PROPHET: “The Second Death”

23 ολόκληρα χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία, οι thrashο-deathάδες False Prophet, επανέρχονται χάρη στις Heaven and Hell Records και Blood Harvest Records, οι οποίες μπαίνουν στη διαδικασία και επανακυκλοφορούν σε cd και διπλό βινύλιο το μοναδικό full length της μπάντας.

Όταν είχαν πρωτοβγάλει το demo τους (“Sign of the Cross”), άνοιγαν συναυλίες για μπάντες όπως Dark Angel, Forbidden, Death Angel κ.α, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να φτάσουν τη δημοτικότητα των παραπάνω. Το 1991 εξέδωσαν με δικά τους χρήματα το “The Second Death”, το οποίο είναι αρκούντος καλό και full επηρεασμένο από τις προαναφερθέντα σχήματα, για τα οποία άνοιγαν οι False Prophet. Το 1992 το group μετονομάστηκε σε Infernal Hierarchy, και έβγαλε άλλο ένα demo (“Infernal Hierarchy”). Και μετά διαλύθηκαν…

Όλο (μα όλο) το υλικό των False Prophet είναι διαθέσιμο πλέον, μιας και σε ετούτη την επανέκδοση, πέραν του “The Second Death”, περιλαμβάνονται και τα demo του ’91 και ’93, οπότε οι συλλέκτες δε χρειάζεται να ψάχνουν περαιτέρω.

Αν αξίζει; Για την εποχή του, σπέρνει… Και άμα σου άρεσαν οι πρώιμοι Dark Angel, θα βρεις πολλά στοιχεία να σε κρατήσουν. Παλιό, καλό και τίμιο.

462

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.