NASHVILLE PUSSY: “Up the Dosage”

Τα είπαμε και στην κριτική του νέου Supersuckers (link). H Spv/Steamhammer τον τελευταίο καιρό έχει τις πιο σημαντικές κυκλοφορίες βρώμικου και υπόγειου rock ‘n’ roll. Οι Nashville Pussy είναι ακριβώς εκείνος ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της ωμότητας του Lemmy και της αρχοντιάς του Eddie Spagghetti, έχοντας σαν φωνή τον μοναδικό άνθρωπο που νικάει στο μεθύσι τον ηγέτη των Motorhead. Τον Blaine Cartwright!

5 χρόνια μετά το “From hell to Texas”, επιστρέφουν με το χαρακτηριστικό τους ήχο και το χιουμοριστικό τους στίχο, με ένα δίσκο ονόματι “Up The Dosage” και μπαίνουν και πάλι στο ίδιο σημείο του χάρτη λες και δεν πέρασε χρόνος.

Ανοίγοντας με το hit “Everything’s fault but mine” (δεν φταίω εγώ σου είπα), προειδοποιούν πως είναι εδώ για να σε σηκώσουν από τα μαλλιά και να σε αφήσουν σε ελεύθερη πτώση από τα σύννεφα στα οποία σε είχαν ανεβάσει με το κομμάτι “I’m so high” στο “From hell to Texas”.

Όταν οι Motorhead συναντούν τον Alice Cooper και κάνουν τους Skynyrd περήφανους τότε, αυτό είναι Nashville Pussy! Δε με πιστεύεις; Άκου τα “Till the meat falls off the bone” και “The South’s too fat to rise again” και πες μου πως οι κιθάρες δεν κόβουν σαν πριονοκορδέλες (εκείνες που τεμάχιζαν το στρατιωτικό παγωμένο “γκοτζίλα”), πως τα riff δεν βρωμάνε ιδρώτα και πως το μπάσο και τα τύμπανα δεν είναι σιαμαία.

Μετά, άκου προσεκτικά τους στίχους του “Before the drugs wear off” και αν δεν γελάσεις, θες συνταγή γιατρού! Country συναίσθημα με τη χρήση banjo στο “Hooray for Cocaine, Hooray for Tennessee”, εκπληκτικό songwriting στο “Beginning of the end”, σύντομη Girlschool-ιά στο “Taking Easy” στο οποίο τραγουδά μια από τις 2 κυρίες της μπάντας, με τους Skynyrd να μπαίνουν στο παιχνίδι στο ομώνυμο “Up The Dosage” και ο rock στίχος της χρονιάς “If it ain’t loud, it ain’t right”, που ακούγεται στο “White and Loud”.

To βρώμικο rock ‘n’ roll έχει την τιμητική του σε αυτό το album. Βγάλε το κερί από τα αυτιά σου και γράψε NASHVILLE PUSSY στο παρμπρίζ της BMW του κρατικοδίαιτου νεόπλουτου golden boy, που παρκάρει μπροστά στην πόρτα σου!

Θα πάρει το μήνυμα!
“Pussy’s not a dirty word”!

478

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.