SENSE OF FEAR: “Sense of Fear” EP

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τους Sense of Fear από τη Κοζάνη. Στη πιάτσα από το 1998 με το όνομα Holy Prophecy μέχρι και το 1999 όπου η τωρινή τους ονομασία έγινε για πρώτη φορά και η επίσημη.

Τσαμπουκαλίδικο και σκοτεινό Power/Thrash μας προσφέρουν τα παλικάρια από τη Βόρεια Ελλάδα. 3 δικά τους κομμάτια και μια πολύ καλή διασκευή στο When the Night Falls των Iced Earth.

Ακούγοντας τα κομμάτια μπορώ να πώ ότι είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέροντα. Πρώτο πράγμα που πρέπει να τονίσω είναι η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στις κιθάρες. Riff και solo είναι δουλεμένα και έχουν τη φαντασία που χρειάζονται ώστε να μην λές εύκολα ότι αυτό κάπου το έχω ξανακούσει. Ειδικά στο Torture of Mind οι κιθάρες θερίζουν. Το Rhythm section καλό και μπορεί ακόμα καλύτερα.

Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ότι το πιό εύκολο πράγμα σε μια κριτική θεωρείται η φωνή και εδώ είναι που έχω μπερδευτεί. Τι εννοώ για να μην παρεξηγηθώ… Ενώ η απόδοση είναι μια χαρά και απόλυτα συμβατή με τα κομμάτια, θεωρώ πως ο Ηλίας θα μπορούσε να μας αποδείξει πολλά περισσότερα αν ξεσάλωνε περισσότερο και άφηνε τον εαυτό του πιο ελεύθερο. Ακούστε το ρεφραίν του Angel of Steel και θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ. Το έχει. Ας το αφήσει ελέυθερο. Λιγότερο Dark και περισσότερο χρώμα και πιστέυω το γλυκό θα δέσει ακόμα πιο πολύ. Προσώπικη άποψη βεβαίως βεβαίως.

Φίλοι των Nevermore, Metal Church Iced Earth θα βρούνε πράγματα που θα τους θυμίσουν τις αγαπημένες μπάντες τους αλλά μέχρι εκεί, η μπάντα φτιάχνει δικιά της ταυτότητα. Ηχητικά από Ελληνικές μπάντες μου θύμισαν μία από τις αγαπημένες μου, τους Wolfcry, και αυτό μόνο κακό δεν είναι.

Από ότι διάβασα η μπάντα θα είναι σε mini περιοδεία το Δεκέμβρη. Το νου σας εκεί Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πτολεμαΐδα. Να πάτε να τους δείτε και θα γουστάρετε.   
Όπωσδήποτε μια ευκαιρία, όχι γιατί είναι Έλληνες, αλλά γιατί το αξίζουν.     

485