THE GENTLEMEN BASTARDS: “The Gentlemen Bastards”

Μουσικόφιλοι που απαιτείτε νεωτερισμούς και νέους ήχους μπορείτε να πάτε να θαυμάσετε κάποιο jazz rock σχήμα και να αφήσετε στην άκρη τους Αμερικανούς The Gentlemen Bastards.

Οι κύριοι από την Alabama γουστάρουν να παίζουν έναν συνδυασμό Kyuss με Pearl Jam και Soundgarden, όπως δείχνει η χροιά και το στυλ της φωνητικής έκφρασης του Will Quinn.

Όμορφες και απλές συνθέσεις με λίγο από Νότιο ήχο μέσα τους, φιλτραρισμένο σε grunge και μεστωμένο από desert rock ήχους.

Η παραγωγή βέβαια, θα μπορούσε να είναι πολύ πολύ καλύτερη, αφού ώρες ώρες μοιάζει να έγινε πρόχειρα σε κάποιο υπόγειο του Seattle τις αρχές του ‘90. Τα πιατίνια ακούγονται λίγο περίεργα και κάποιες από τις κιθάρες χάνονται στο σκότος.

Όμως, τραγούδια σαν το Sabbath-ικό “Deja Vu” με τον Ισλανδό αριστερόχειρα μπασίστα τους να κάνει το κομμάτι πολύ πιο ενδιαφέρον και το Kyuss “Take a Ride” όπου ο Quinn θυμάται μάλλον την αγάπη του για τον Eddie Vedder κάνουν το album αυτό λίγο περισσότερο από αξιοπρεπές.

Δυστυχώς, όμως θα χαθεί μέσα στο σωρό των εκατοντάδων τέτοιων ηχογραφημάτων…

473

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.