THE FALLEN WITHIN

Οι The Fallen Within είναι ένα σχετικά νέο συγκρότημα, το οποίο κυκλοφόρησε στα τέλη του 2009 τον παρθενικό τους δίσκο, με τίτλο Intoxicated, ο οποίος έχει ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης. Η αναμφισβήτητη ποιότητα του Intoxicated καθώς και το νεαρό της ηλικίας των μελών του σχήματος μας κάνει να πιστεύουμε ότι το μέλλον τους ανήκει.

Το rockway.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον Gio. S., o ένας εκ των δυο κιθαριστών του σχήματος, o οποίος μας μίλησε για την πορεία του σχήματος, για τα συναυλιακά τους σχέδια αλλά και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Παιδιά για αρχή θα ήθελα να μας πείτε κάποια πράγματα για τη μέχρι τώρα πορεία των The Fallen Within.
Η πορεία των The Fallen Within ξεκινάει κάπου στο 2003 ως ένα τριμελές σχήμα, το οποίο ένα χρόνο αργότερα μετεξελίχθηκε σε εξαμελές. Το 2003 λοιπόν, η μπάντα έκανε την πρώτη studiακή της απόπειρα ηχογραφώντας στο Studio Esoteron της Δάφνης το πρώτο αναγνωριστικό της demo με τίτλο The Conqueror Worm. Το 2005 το συγκρότημα με τα τότε υπάρχοντα μέλη ηχογράφησε στα Artemis Studios την παρθενική δισκογραφική της δουλειά, η οποία θα κυκλοφορούσε κάτω από τη στέγη της Burning Star Records, ωστόσο για κάποιους λόγους αυτό δεν έγινε ποτέ. Μετά από τις αποχωρήσεις μελών και το πέρας των στρατιωτικών υποχρεώσεων κι έπειτα από ένα διάστημα δυόμιση χρόνων, οι The Fallen Within έχοντας νέα μέλη, αποφασίζουν να κινηθούν σε πιο μοντέρνα και σύγχρονα μουσικά μονοπάτια και για το λόγο αυτό μπήκαν το Σεπτέμβρη του 2008 στο Sound Symmetry Studio του Bob Katsionis με σκοπό να ηχογραφήσουν την πρώτη επίσημη δισκογραφική τους δουλειά. Από εκεί και ύστερα, η μπάντα ταξιδεύει στη Φινλανδία και στα Tico Tico Studios για τη μίξη και το mastering του εν λόγω album και στη συνέχεια ξεκινά η αναζήτηση δισκογραφικής εταιρείας. Μετά από διάφορες προτάσεις που έφτασαν από Αμερική, Γερμανία και Ελλάδα, το συγκρότημα καταλήγει σε συμφωνία με την ιταλική Coroner Records και το Δεκέμβρη του 2009 κυκλοφορεί με παγκόσμια διανομή το παρθενικό της album με τίτλο Intoxicated αφού πριν έχει ολοκληρώσει και τα γυρίσματα του πρώτου επίσημου video του κομματιού Sound Of Destruction υπό την καθοδήγηση του Bob Katsionis.

Πως προέκυψε το όνομα σας; Τι κρύβεται πίσω από τον τίτλο του δίσκου σας και πως αυτό συνδέεται με το εξώφυλλο;
Το όνομα THE FALLEN WITHIN γεννήθηκε μαζί με τη δημιουργία του συγκροτήματος το 2003 κι έχει να κάνει με τον εσωτερικά έκπτωτο άνθρωπο που καταπνίγει μέσα του βαθιές σκέψεις και συναισθήματα κι έτσι διάμεσο της πτώσης, θα οδηγηθεί στην ανύψωση και την ηθική δικαίωση. Το Intoxicated μιλά στιχουργικά για τον άνθρωπο και την πορεία του, λοιπόν, προς την πτώση η οποία περνά από διάφορα στάδια κι εσωτερικές πάλεις με το «εγώ» του. Σε αυτή τη διαδρομή ορισμένοι παράγοντες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο. Ένας από αυτούς είναι και τα media, που με τα πρότυπα που βομβαρδίζουν το μυαλό του, τον αλλοιώνουν σαν άνθρωπο και τον κάνουν να δείχνει προς τα έξω ένα πρόσωπο διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είναι, κάτι μη αυθεντικό μόνο και μόνο για να γίνει αποδεκτός από τον κοινωνικό του περίγυρο. Αυτό φαίνεται έντονα αν παρατηρήσει κανείς το εξώφυλλο του δίσκου που ουσιαστικά ο ήρωας προσπαθεί ν’ αγγίξει το είδωλό του που αντικατοπτρίζει αυτό που χρειάζεται να κάνει ώστε να γίνει αποδεκτός από την κοινωνία, η οποία στη συνέχεια θα του αποδώσει τον τίτλο του «επιτυχημένου».

Χαρακτηρίζετε τη μουσική που παίζετε ως modern melodeath. Δώστε μας κάποιες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον όρο αυτό. Τι ακριβώς εννοείτε;
Βασικά για να πούμε την αλήθεια η εταιρεία μας αρέσκεται περισσότερο σ’ αυτόν το χαρακτηρισμό! Εμείς θα λέγαμε πως παίζουμε μοντέρνο metal επηρεαζόμενο από τη σκανδιναβική μελωδική death, αλλά κι από την αμερικάνικη metalcore έχοντας συγχρόνως στοιχεία από πολλά διαφορετικά είδη όπως progressive, experimental, ηλεκτρονικά περάσματα κι άλλα πολλά. Κακά τα ψέματα τη σημερινή εποχή στη μουσική μας έχουν παιχτεί σχεδόν τα πάντα, οπότε και η καινοτομία είναι δύσκολο πράγμα! Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να δημιουργούμε κομμάτια που να συνδυάζουν αρκετά στυλ και να «τολμούμε» όσο το δυνατόν περισσότερο, όπως θα κάνουμε και στο δεύτερο album σε μεγάλο βαθμό, έχοντας πάντα ήχο σύγχρονο, με δυνατή παραγωγή κι επαγγελματική στάση όπως απαιτούν οι καιροί.

Ποια συγκροτήματα ή είδη μουσικής αποτελούν τις επιρροές σας;
Είναι πραγματικά πάρα πολλά τα συγκροτήματα τα οποία θαυμάζουμε. Τέτοια είναι οι Soilwork, In Flames, Scar Symmetry, Mercenary, Dark Tranquility, Arch Enemy από τη μελωδική death σκηνή, οι Parkway Drive, August Burns Red, All That Remains, As I Lay Dying, Killswitch Engage από την αμερικάνικη metalcore, όπως επίσης και άλλα συγκροτήματα σαν τους Dead By April, Lamb Of God, Nevermore, Disturbed, System Of A Down, Rammstein, χωρίς να ξεχνάμε φυσικά και μπάντες σαν τους Iron Maiden, Metallica, Judas Priest και Dream Theatre με τις οποίες και μεγαλώσαμε. Όσον αφορά τα είδη όπως κατάλαβες είναι αρκετά και γενικά θέλουμε να έχουμε ανοιχτό μυαλό κι αυτιά σε οτιδήποτε ποιοτικά καλό.

Ένα από τα στοιχεία που βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι η χρήση των πλήκτρων αλλά και κάποιων εφέ. Μέχρι που είσαστε διατεθειμένοι να φθάσετε σχετικά με τους ήχους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μουσική σας;
Πολύ εύστοχη η παρατήρησή σου! Ήταν κάτι που από την αρχή θέλαμε να κάνουμε. Πειραματιστήκαμε με νέους ήχους και πλέον ξέρουμε ακριβώς πως πρέπει να κινηθούμε συνθετικά στο άμεσο μέλλον όσον αφορά τα πλήκτρα που πάντα έχουν ιδιαίτερο ρόλο μέσα σε μια μπάντα. Το πιο εύκολο είναι να παίρνει κανείς ένα synth να του βαζει pads πατώντας στις κιθάρες, άντε να βάλεις ένα lead και κανένα solo και γεια σας. Δε λέω, καλά όλα αυτά κι απαραίτητα, αλλά όλοι έτσι πέφτουν στην παγίδα της επανάληψης. Αν τα πλήκτρα κατά τη γνώμη μου δεν έχουν αυτό το «κάτι» που προσδώσει μια διαφορετικότητα στη μουσική σου, τότε καλύτερα να μην υπάρχουν καθόλου. Σε αυτήν, αλλά φυσικά και σε επόμενες δουλειές μας όσον αφορά τους ήχους, αλλά και τη σύνθεση γενικότερα, όπως αναφέραμε και πριν, θέλουμε να τολμήσουμε και να ανακαλύψουμε τα δημιουργικά μας σύνορα έχοντας πάντα ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό μας για το πώς πρέπει να ακουστούμε.

Τίτλοι τραγουδιών όπως Sound Of Destruction (για το οποίο έχετε γυρίσει και ένα video), Pain Right Under, I Am Hate δίνουν μια πρώτη εικόνα για το που κινείστε στιχουργικά. Δώστε κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες σχετικά με τους στίχους σας.
Αν κι ο άμεσα αρμόδιος να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση είναι ο τραγουδιστής μας ο Steve μια κι εκείνος είναι ο στιχουργός όλων των κομματιών, θα μπορούσαμε να πούμε πως όλο το Intoxicated είναι έμμεσα ένα concept album που ασχολείται με τον άνθρωπο και τα στάδια από τα οποία περνά που τον οδηγούν στην εσωτερική πτώση. Φτάνει στον πάτο, συνειδητοποιεί πως δεν πάει χαμηλότερα και στη συνέχεια προσπαθεί να τα χτίσει όλα από την αρχή. Το αν θα βγει νικητής η όχι η ίδια η ζωή θα το δείξει.

Ο δίσκος σας έχει κυκλοφορήσει σχετικά πρόσφατα και απ’ ότι ξέρω έχει τύχει ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης. Πως αισθάνεστε για αυτό; Το περιμένατε;
Μερικές λέξεις είναι πολύ δύσκολο να περιγράψουν τη χαρά και τα συναισθήματά μας από την ανταπόκριση που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής τόσο από τον κόσμο όσο κι από τα media, ιδιαίτερα του εξωτερικού. Όταν κάνεις μια δουλειά, φυσικά και περιμένεις να έχεις κάποια θετικά αποτελέσματα, αλλά ως γνωστό κάθε αρχή και δύσκολη. Όμως βλέπουμε με μεγάλη μας χαρά ότι λαμβάνουμε μηνύματα υποστήριξης από παντού κι αυτό πραγματικά δεν το περιμέναμε. Μεγάλο ρόλο παίζει και η εταιρεία μας μιας και φροντίζει να προωθεί το προϊόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς από πλευράς μας πέρα από χαρά νιώθουμε και την ανάγκη να προσπαθούμε για το καλύτερο και να βελτιωνόμαστε σε όλους τους τομείς μέρα με τη μέρα.

Το Intoxicated θα είναι διαθέσιμο ως CD αλλά και ως digital download. Εσείς, ως οπαδοί, τι προτιμάτε, να αγοράζετε CD ή να κατεβάζετε μουσική (μιλάω πάντα για νόμιμο downloading);
Όσον αφορά εμένα είμαι κλασικός και παραδοσιακός μεταλάς που του αρέσει να αγοράζει το CD, αλλά και όλη η διαδικασία από το ξετύλιγμα, την ψηλάφηση του booklet, την ανάγνωση των στίχων και των συντελεστών της παραγωγής, νομίζω δε συγκρίνεται με τίποτα και με κανένα downloading. Όμως κακά τα ψέματα οι καιροί το απαιτούν κι έτσι αν κάποιος δεν μπορεί να αγοράσει το CD μπορεί να καταφύγει στην ευκολότερη λύση του net.

Ποια είναι σχέση σας με την τεχνολογία γενικότερα;
Προσωπικά θα έλεγα πως δεν είμαι και κανένας γκουρού της τεχνολογίας, το αντίθετο… Αν με χαρακτήριζε κανείς άσχετο θα του έλεγα πως μπορεί να μην έχει άδικο χαχαχχχα. Πλάκα κάνω. Προσπαθώ τόσο εγώ, όσο και τα υπόλοιπα παιδιά να παρακολουθούμε τις εξελίξεις όσο γίνεται περισσότερο γιατί αυτό θα μας βοηθήσει και στη δουλειά μας!

Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα του δίσκου δε θα ήταν το ίδιο αν δεν είχατε συνεργαστεί με τον Bob Katsionis στην παραγωγή και τον Ahti Kortelainen στη μίξη και στο mastering. Πως ήταν η συνεργασία μαζί τους και τι εμπειρίες αποκομίσατε;
Οπωσδήποτε η συνεργασία με τέτοιους ανθρώπους δεν μπορεί από το αποτελεί σχολείο για κάθε νέο και φιλόδοξο μουσικό. Η τεχνογνωσία τους συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε να δημιουργηθεί ένα κατά το δυνατόν αρτιότερο τελικό αποτέλεσμα και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Με τον Bob δουλέψαμε πολύ μαζί στο κομμάτι των ηχογραφήσεων και του arrangement και δημιουργήσαμε της κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να φτάσει στα χέρια του Ahti το σωστό προϊόν για την τελική μίξη και το mastering. Ο δε Ahti είναι ρομπότ. Το φαινομενικά δύσκολο για σένα το κάνει να μοιάζει να δείχνει παιχνιδάκι. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε μπάντα λοιπόν να κάνει τις σωστές επιλογές συνεργατών κι αυτό είναι κάτι που πιστεύω πως φάνηκε στο Intoxicated. Δεν θέλω να υπαινιχτώ κάτι για τους Έλληνες παραγωγούς, αλλά οι άνθρωποι εκεί έξω ξέρουν πραγματικά τι πρέπει να κάνουν για να βγει το σωστό αποτέλεσμα.

Εκτός από το video για το Sound Of Destruction, ποια είναι τα σχέδια που έχετε για την προώθηση του δίσκου (συναυλίες, περιοδείες κλπ);
Φυσικά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να προωθήσεις τη δουλειά σου από τα live. Βασικός μας στόχος είναι μέσα στον Απρίλη να παίξουμε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κόρινθο, Αγρίνιο, Κέρκυρα και Λάρισα κι από και πέρα να κυνηγήσουμε και κάποια festival τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό. Τώρα μια περιοδεία σε άλλες χώρες θα ήταν ευχής έργο, όμως είναι αρκετά δύσκολο για μια νέα μπάντα να το κάνει από τον πρώτο της δίσκο, εκτός κι αν έχει εισόδημα εφοπλιστή χαχαχαχα Είναι πού σημαντικό επίσης το promotion μέσω του διαδικτύου, κάτι το οποίο δουλεύουμε όσο μπορούμε.

Οι τελευταίες λέξεις ανήκουν σε εσάς …
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς το περιοδικό σας για τη στήριξη καθώς επίσης κι όλους όσους πιστεύουν στη δουλειά μας. Να είστε πάντα καλά!

Συνέντευξη: Δημήτρης Καρβούνης

272