Graveyard, 1000mods (29/11/13) Gagarin 205

Πολύς κόσμος περίμενε αυτή τη νύχτα. Κάποιοι θα διαφωνήσουν λέγοντας πως είναι απλά ένα κομμάτι κάποιου retro/ stoner rock hype, μόδας με tattoo, μουστάκια και καπελάκια Clutch, και εν μέρει θα συμφωνήσω, αλλά αυτό είναι το δέντρο και όχι το δάσος.

Το σημαντικό είναι ότι όπως και να έχει έγινε μία sold out rock συναυλία, περίπου 900+ εισιτηρίων, με ένα πολύ καλό συγκρότημα που κοιτάει με θάρρος και θράσος το παρελθόν στα μάτια.

Ας περάσουμε όμως στο ψητό, φίλοι και γνωστοί (εκατοντάδες) βρεθήκαμε στο Gagarin 205, την περασμένη Παρασκευή, γνωρίζοντας πως θα δούμε μία πολύ όμορφη μπάντα και σε σκηνική παρουσία και σε μουσική ποιότητα.

Υπήρχε άλλη μια τέτοια στο ξεκίνημα όμως! Οι Χιλιομόδιοι (1000mods) ανέβηκαν στη σκηνή γύρω στις 21.20 και αμέσως όλο το μαγαζί τους χειροκρότησε με πάθος.

Ακόμα πιο δεμένοι και σίγουροι για τους εαυτούς τους από πριν, αφού έχουν αλώσει πολλά μέρη με την σκονισμένη μουσικής τους, έκαναν μια πολύ επαγγελματική εμφάνιση σε ένα κατάμεστο Gagarin.

Ταπεινοί όπως πάντα, ευχαριστώντας συνεχώς το κοινό έπαιξαν όλα τα όμορφα κομμάτια του “Super Van Vacation” album τους και μας έπαιξαν και ένα καινούργιο, του οποίου ο τίτλος χάθηκε στους αλαλαγμούς των ιδρωμένων μουσάτων και μη.

Ο ήχος ήταν πέραν του δέοντος καλός, γεγονός που μας έκανε όλους ακόμα πιο χαρούμενους και μας απελευθέρωσε σιγά σιγά τα ήθη.

Καληνυχτίζοντάς μας με το εκπληκτικό και πολυαγαπημένο “El Rollito”, ζέσταναν τόσο όσο χρειάζεται την ήδη καυτή, λόγω προσέλευσης, ατμόσφαιρα.

1000mods setlist
Set You Free
7 Flies
Road To Burn
Navy In Alice
Vidage
New song
Track Me
Super Van Vacation
El Rollito

Μισή ώρα πέρασε σχεδόν από τη στιγμή που οι 1000mods εγκατέλειψαν τη σκηνή και γύρω στις 22.30 οι τέσσερις Σουηδοί που αποτελούν τους Graveyard ξεκίνησαν με το “Seven Seven” από το πιο πρόσφατο τους “Lights Out”.

Συνεχίζοντας με “Buying Truth” και “Hisingen Blues”, διαπιστώσαμε ότι κάτι άσχημο έπαιζε με τον ήχο. Η φωνή του Joakim Nilsson φαινόταν σαν εκείνος ήταν μέσα στη σπηλιά του Νταβέλη και εμείς ακούγαμε απ’ έξω. Όταν δε σταματούσε, όλα ήταν μια χαρά και μετά τραγουδούσε πάλι παίρνοντας μαζί του και τα υπόλοιπα όργανα στο βάραθρο.

Για να είμαι πιο σωστός με τον εαυτό μου, κατάφερα να φτάσω και στον πάνω όροφο κοντά στην κονσόλα και να διαπιστώσω πως και εκεί ακουγόταν εξίσου άσχημα. Δυστυχώς, λόγω κόσμου δεν μπορούσα να πάω σε όλα τα σημεία του club και προσπάθησαν απλά να σβήσω το κακό αυτό σημείο από τη μνήμη μου. Σιγά σιγά, άρχισε να διορθώνεται το πράγμα και το “Slow Motion Countdown” ακούστηκε αξιοπρεπώς. Είναι πολύ κρίμα, μιας που το μέρος ήταν ασφυκτικά γεμάτο και οι καλλιτέχνες, με μύτη του βέλους τον εξαιρετικό μπασίστα Rikard Edlund, έδιναν όλη τους την ψυχή πάνω στη σκηνή.

Παίζοντας κομμάτια και από τα τρία τους album, με τα “Goliath”, “Ain’t fit to live here” και “The Siren” να ξεσηκώνουν τον κόσμο και με τον ήχο πάρα πολύ βελτιωμένο στο δεύτερο μισό της συναυλίας, άφησε τελικά μια καλή γεύση στο στόμα μας.

Θα μπορούσε όμως να είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα και να ευχαριστηθούν όλοι, και οι “μοδάτοι” και οι “true”, το συγκρότημα που είναι η επεξήγηση του όρου σκοτεινό blues rock. Ένα σύγχρονο υβρίδιο μεταξύ Deep Purple και Black Sabbath!

Ας ελπίσουμε όταν θα μεγαλοπιαστούν να μην μας σνομπάρουν όπως, πολλοί άλλοι!

Graveyard setlist
Seven Seven
Buying Truth
Hisingen Blues
Hard Times Loving
As the years pass by
Thin Line
Slow Motion Countdown
The suits, The Law and the Uniform
Goliath
Granny And Davis
Ain’t fit to live here
The Siren
Endless Night
Evil Ways

photos: Ανδρέας Πανόπουλος

Υ.Γ. 5 ευρώ η μπίρα είναι πάρα πολλά! Χάρηκα πολύ που είδα γεμάτο το Gagarin και την πλάγια έξοδο να ανοίγει 3 χρόνια μετά ξανά και όχι, δεν στεναχωριέμαι που η μουσική που αγαπώ γίνεται μόδα. Είτε είναι είτε όχι, δεν αλλάζει σε μένα που την αγαπώ κάτι! Απλά, στριμώχνομαι λίγο παραπάνω.

431

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.