IMPENDING DOOM: “Death Will Reign”

Οι brutalάδες Impending Doom επιστρέφουν με το πέμπτο full length τους, ένα μόλις χρόνο μετά το αρκετά καλό “Baptized In Filth”

Έχοντας αλλάξει το μουσικό τους στυλ με το πέρας των χρόνων, παρά τα μόλις 8 χρόνια ζωής της μπάντας, στο νέο τους πόνημα ακολουθούν τον ήχο του προκατόχου τους, μπολιάζοντας τις συνθέσεις με ένα πιο ωμό συναίσθημα.

Επίσης, αδιαμφισβήτητα, έχουμε να κάνουμε με την πιο heavy κυκλοφορία του σχήματος, με το στοιχείο του αμερικάνικου deathcore να συνυπάρχει εξαιρετικά με τα διάφορα grind περάσματα. Μεγάλος σύμμαχος η larger than life παραγωγή δια χειρός Will Putney (The Human Abstract, Vision of Disorder, For Today), που κάνει πιο αρχιδάτες τις συνθέσεις.

Το κύριο μειονέκτημα του “Death Will Reign” είναι πως προσπαθεί υπερβολικά σε σημεία να ακουστεί heavy, ενώ δε χρειάζεται, κάνοντας τον ακροατή να απορεί για το κατά πόσο το ηχητικό αποτέλεσμα είναι αυθόρμητο ή επιτηδευμένο.

Η αρχή ίσως να μην είναι ιδανική, καθώς οι Impending Doom δείχνουν στάσιμοι σε ότι αφορά τις ιδέες τους, έχοντας κυρίως στο νου να επιβάλλουν το νέο τους (πιο) heavy πρόσωπο, αλλά από το “Beyond the Grave” και μετά, τα πράγματα γίνονται σίγουρα πιο ενδιαφέροντα, με τα κομμάτια “My Own Maker”, “Doomsday”, “My Blood” και “The Great Divine” να ξεχωρίζουν.

Μια καλή δουλειά, που θα ευχαριστήσει τους fan της μπάντας, ενδεχομένως να κινήσει το ενδιαφέρον όσων γουστάρουν το αμερικάνικου τύπου deathcore, αλλά δύσκολα θα συγκινήσει τους υπόλοιπους, μιας και το ίδιο το group έχει κυκλοφορήσει καλύτερες δουλειές στο παρελθόν.

485

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.