CORRECTIONS HOUSE: “Last City Zero”

Η δυσκολία του να περιγράψεις ένα ηχητικό αποτέλεσμα εξαρτάται πολλές φορές από την πολυπλοκότητα των συναισθημάτων που αυτό σου προκαλεί και από τις εικόνες που στροβιλίζουν στο μυαλό σου και που αδυνατείς να δεις καθαρά. Η απλότητα/ πολυπλοκότητα των μουσικών συνθέσεων μιας δισκογραφικής δουλειάς απλά ορίζει το ύφος και όχι τον βαθμό ευκολίας της ακρόασης ούτε τον χαρακτήρα μιας δουλειάς.

Οι Corrections House, είναι μία μπάντα που αποτελείται από super stars του χώρου και χτύπησαν της καρδιές και τα μυαλά μας βάναυσα μερικούς μήνες πριν, με την κυκλοφορία δύο συνθέσεων σε ένα 7”.

Το κακό είχε ήδη γίνει και καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του ‘13 ήρθε οι ώρα να πετάξουμε στα σκουπίδια ότι θετικές σκέψεις κάνει ο νους μας και να σβήσουμε κάθε μορφή χρώματος και φωτός από τις καρδιές μας καθώς οι Corrections House αποφάσισαν να αμαυρώσουν τα παραπάνω με την κυκλοφορία του πρώτου τους ολοκληρωμένου πονήματος που φέρει τον τίτλο “Last City Zero”.

Η εν λόγω κυκλοφορία, για τους λόγους που αρχικά εξήγησα, μπορεί δύσκολα να περιγραφεί γι αυτό θα αναλωθώ σε μια περιγραφή των συναισθημάτων που σου προκαλεί προσπαθώντας μέσα από αυτά να καθορίσω τις μουσικές και ηχητικές διακυμάνσεις που ορίζουν οι Corrections House.

Είναι περίεργο, αστείο θα έλεγα, το πως μερικές φορές μπορείς μέσα σε λιγότερο από 50 λεπτά να νιώσεις πόνο, αργή, θλίψη, ανακούφιση ίσως χωρίς να θέλεις αυτή η παραγωγή συναισθημάτων να συνεχίσει να σε βαραίνει. Οι εκνευριστική αμεσότητα και οι στιβαρές απαγγελίες του εναρκτήριου “Serve or Survive” αποτελούν απλά την είσοδο σε ένα ανώμαλο ταξίδι το οποίο θα κατεδαφίσει κάθε μορφή ελπίδας από τις ζωές σας. Η οργή και η μιζέρια που θα ακολουθήσει από τις πρώτες νότες του επιθετικού “Bullets and Graves” αποδεικνύουν έμπρακτα ότι το ταξίδι που λίγα λεπτά πριν ξεκινήσατε θα έχει τραγική κατάληξη. Ούτε να το σταματήσετε μπορείτε όμως μα ούτε και θέλετε.

Θα υποστείτε τα βάναυσα μαστιγώματα του “Party Leg and Three Fingers” και δεν θα κουνηθείτε από την θέση σας ακόμη και όταν νιώσετε τα φτυσίματα στην μούρη κατά την ακρόαση του “Dirt Poor and Mentally Ill”. Οι απολαυστικές βασανιστικές στιγμές που θα ζήσετε θα τελειώσουν δυστυχώς κάποια στιγμή αλλά πρώτα θα απαρνηθείτε όλα αυτά τα οποία έχετε υποσχεθεί στον εαυτό σας και θα νιώσετε το απόλυτο κενό και την ταυτόχρονη σύνθλιψη των εγκεφαλικών σας κυττάρων καθώς το “Drapes Hung by Jesus” δεν θα σας αφήνει να πιστέψετε και να σκεφτείτε κανένα μέσο απόδρασης από των κυκεώνα της κολάσεως που έχετε τελικά επέλθει.

Για την ιστορία να πούμε ότι οι Corrections House αποτελούνται από τους Scott Kelly (Neurosis), Bruce Lamont (Yakuza), Sanford Parker (Buried at Sea), Mike IX Williams (Eyehatedgod). Μπορείτε να βάλετε στο μυαλό σας έναν συνδυασμό μικρών κομματιών και επιρροών που ο καθένας από τους εν λόγω κυρίους εναποθέτει σε αυτό το δημιούργημα για να προσδιορίσετε όπως εσείς θέλετε την μουσική των Corrections House. Οι λέξεις Industrial/Noise/Drone/Doom σίγουρα θα είναι βασικό κομμάτι της προσωπικής σας κριτικής για το “Last City Zero” αλλά στο τέλος θα καταλήξετε και εσείς στο συμπέρασμα ότι μερικές φορές αυτά έχουν από λίγη έως ελάχιστη σημασία.

Απλά αγκαλιάστε άφοβα αυτό το “τερατούργημα” και απολαύστε τον πόνο, την θλίψη, την απόγνωση και την ελπίδα που σας προσφέρουν οι Corrections House με το “Last City Zero”.

606

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.