CRYSTAL VIPER: “Possession”

Ορισμένες φορές αναρωτιέμαι  ποια δεκαετία διανύουμε, καθώς πολλάκις φτάνουν στα πονεμένα μου αυτάκια πράγματα, που, ενδεχομένως, και τις προηγούμενες δύο δεκαετίες θα ακούγονταν παρωχημένα και τετριμμένα. Κατ’ επέκταση η υπόθεση “ευρωπαϊκό heavy metal” (λέγε με και power) είναι μία πικραμένη ιστορία.

Οι Crystal Viper, είναι το προσωπικό όχημα της Πολωνίδας session μουσικού Marta Gabriel,η οποία παίζει κιθάρα, τραγουδάει και συνθέτει στο εν λόγω συγκρότημα. Το Possession είναι η πέμπτη κατά σειρά δουλειά του συγκροτήματος και κινείται, όπως είναι ηλίου φαεινότερον, στο χώρο του heavy/power metal. Ειλικρινά θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος ήχος μπορεί να έχει εξαντλήσει  όλη του την πρωτοτυπία ήδη από την  εποχή των Helloween και των Gamma Ray, οπότε η παρούσα κυκλοφορία έχει εξ’ αρχής πολλά να αποδείξει.

Το Possession είναι ένας concept δίσκος που πραγματεύεται (τι άλλο;) την κατάληψη ενός μικρού κοριτσιού  από πνεύματα, γεγονός που καθιστά άμεσα τη θεματολογία του album πιο γραφική και από greek mousakas στο Μοναστηράκι. Οι δε ενορχηστρώσεις της mainwoman Marta Gabriel είναι στηριγμένες σε πολύ τυπικές metal φόρμες, που εν προκειμένω υστερούν τεχνικά, και ακόμη σε κάποια κιθαριστικά solo που δεν πείθουν  ούτε για πλάκα.

Μέχρι και η επιστράτευση του Harry Conklin των Αμερικάνων Jag Panzer στα φωνητικά του “Fight Evil With Evil” και η διασκευή του “Thundersteel” των Riot στο κλείσιμο του δίσκου δε γεμίζουν έναν κατά τα άλλα κενό και αδιάφορο δίσκο. Με τις υγείες σας.

483