STEAMROLLER ASSAULT

Μετά από 14 χρόνια παρουσίας στο μεταλλικό στερέωμα, οι ταλαιπωρημένοι από πάμπολλες αλλαγές μελών Steamroller Assault θεωρούνται πλέον παλιές καραβάνες και συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους. Mε αφορμή την επερχόμενη εμφάνισή τους στο release party των Black Soul Horde, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στο An Club, το Rockway.gr επικοινώνησε μαζί τους για τα τελευταία νέα απ’ το στρατόπεδο του σχήματος.

Καλωσήρθατε στο Rockway.gr! Δώστε μας ένα σύντομο βιογραφικό της μπάντας για όσους δεν έτυχε να έρθουν σε επαφή με τη μουσική σας μέχρι τώρα.
Οι Steamroller Assault δημιουργήθηκαν το 1999 για να παίξουν Heavy Metal και από τότε έχουν κυκλοφορήσει 2 αλμπουμ, Steamroller (2002), Raw & Filthy (2006), και έχουν ιδρώσει αμέτρητες φορές στο σανίδι. Όχι αρκετές όμως!!

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας των Steamroller Assault και πέρα απ΄ το τρέχον line-up, έχουν περάσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 10 μέλη απ’ το συγκρότημα. Τί ήταν αυτό που έκανε τη σύνθεση της μπάντας τόσο ασταθή;
Λίγο πολύ τα γνωστά που καταπονούν πολλές underground μπάντες όπως εμείς. Άλλες φορές οι δουλειά, άλλες η οικογένεια και άλλες η αφοσίωση στη δική τους μπάντα. Δεν το βάλαμε κάτω όμως και βρισκόμαστε πλέον με νέο line-up και νέο άλμπουμ στα σκαριά.

Πώς επηρέασαν οι τόσες αλλαγές την πορεία του σχήματος και πως λειτουργεί σήμερα το παρόν line-up σε σχέση με τα προηγούμενα;
Δεν σταματήσαμε ποτέ να προβάρουμε, να γράφουμε μουσική και να προσπαθούμε. Οι αλλαγές στη σύνθεση το μόνο το οποίο επηρέασαν είναι η καθυστέρηση της κυκλοφορίας του δίσκου και κάποιες εμφανίσεις που δεν μπορέσαμε να κάνουμε. Σίγουρα υπήρξε απογοήτευση, όχι αρκετή για να σταματήσουμε ό,τι κάνουμε όμως.

Στις 21 Νοεμβρίου εμφανίζεστε στο An Club για την παρουσίαση του ντεμπούτου των Black Soul Horde “Tales of the Ancient Ones”. Ακούσατε τον δίσκο;
Φυσικά τον έχουμε ακούσει, και τον προτείνουμε σε κάθε οπαδό του συγκεκριμένου ήχου. Για αυτό άλλωστε δεν το σκεφτήκαμε καθόλου όταν ήρθε η πρόταση από τα παιδιά να συμμετέχουμε στο live. Το “Tales…” είναι πολύ προσεγμένο και αξίζει την υποστήριξη των headbangers

Έχετε περίπου 1 χρόνο να εμφανιστείτε ζωντανά. Τί να περιμένουμε απ’ την εμφάνισή σας εκεί;
Αυτό που πρέπει να περιμένει κάποιος από κάθε εμφάνιση των Steamroller Assault είναι να ακούσει Heavy Metal και να δει 4 τύπους που θα ιδρώσουν και θα δώσουν το 110% πάνω στη σκηνή για τον κόσμο αλλά και για τους ίδιους.

Ανέφερες πως αυτήν την περίοδο βρίσκεστε εν μέσω ηχογραφήσεων για τον καινούργιο σας δίσκο. Είστε ευχαριστημένοι απ’ τη διαδικασία ηχογράφησης μέχρι στιγμής; Ο δίσκος θα κινείται στα ίδια πλαίσια με τον προκάτοχό του “Raw and Filthy” ή θα υπάρχουν εκπλήξεις;
Είμαστε περισσότερο από ευχαριστημένοι και ανυπομονούμε να τελειώσουμε για να κυκλοφορήσει ο δίσκος. Θα έχει Thrash, θα έχει Blues, θα έχει Rock n’ Roll αλλά και κάποιους πειραματισμούς. Θα είναι όμως όπως και τα προηγούμενα Steamroller Assault άλμπουμ… Heavy!

Ποιοί είναι οι 5 δίσκοι τους οποίους αν χτυπούσαμε στο μίξερ, θα μας έδιναν το thrash ‘n rollin’ Steamroller Assault cocktail;
Μόνο 5, ε; Ας βάλουμε από ένα μέρος Venom- Welcome To Hell, Piledriver- Metal Inquisition,  Exciter- Heavy Metal Maniac, Tank- Filth Hounds Of Hades και ας το περάσουμε και από ένα Whitesnake- Lovehunter με ένα τελείωμα John Lee Hooker- Dimples και είναι έτοιμο. 6 είναι αλλά δεν γινόταν αλλιώς.

Ποιά είναι τα σχέδια των Steamroller Assault για το προσεχές μέλλον;
Απλά και εύκολα. Να κυκλοφορήσει  ο δίσκος ο οποίος θα λέγεται Dead Man’s Hand και να παίξουμε σε όσα περισσότερα μέρη μπορούμε. Να ιδρώσουμε και να σας κάνουμε να ιδρώσετε, ποικιλοτρόπως.

Η τελευταία κουβέντα ανήκει σε εσάς!
Η μπάντα σε λίγο καιρό κλείνει τα 15 της χρόνια και θα τα γιορτάσουμε με την κυκλοφορία του νέου δίσκου και όχι μόνο. Να περιμένετε πολλά και διάφορα από τους Steamroller Assault to 2014!

240