MISSING MONUMENTS: “Blast!” 7"

Ο King Louie Bankston έχει μια μακρά πορεία στο underground rock ‘n’ roll της πέραν του Ατλαντικού Ηπείρου. Έχοντας 40 κυκλοφορίες σε βινύλιο στο ενεργητικό του με μπάντες σαν τους The Royal Pendletons, The Persuaders, The Exploding Hearts και πολλά προσωπικά albums, με ή χωρίς παρέα προσγειώνεται τώρα και πάλι στα πλατώ των πικάπ μας με τους Missing Monuments.

Είναι το λιγότερο αλήτικο πράγμα που έχει κάνει ο τύπος με τον ήχο να περνάει από τα 90s και να μου θυμίζει σε στιγμές Mudhoney και Pixies, αλλά να παραμένει όμορφο, ξεσηκωτικό και άκρως ενδιαφέρον.

3 όμορφες συνθέσεις που κρατάνε την vintage φιλοσοφία που έχει πάντα στις παραγωγές του απλά αυτή τη φορά έχει έρθει κάτι δεκαετίες πιο κοντά από ότι συνήθως.

Το ομώνυμο “Blast!” κάνει λίγο Franz Ferdinand στο ξεκίνημα αλλά η αλητεία παίρνει τα ηνία και η φάλτση φυσαρμόνικα δίνει την αίσθηση του αληθινού garage jamming.

Το “Ghost HWY” είναι εκείνο που μου έκανε λίγο Pixies στα αυτιά αλλά σε μια πιο ενεργητική μορφή, σε ένα κομματάκι που μπορεί να σταθεί και στα FM.

To τρίτο και τελευταίο “Covered In Ice” είναι το πιο pop του “Blast!” χωρίς να είναι όμως, κάτι το άσχημο.

7 λεπτά όμορφου rock ‘n’ roll με 90s ενέσεις και αντίστοιχη παραγωγή.

Μια κυκλοφορία για εσάς που δεν βαριέστε να αλλάζετε τα 7-ιντσα στο παλιό MK-III σας!

416

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.