SPIRITUAL BEGGARS: “Spiritual Beggars”

Αυτή είναι μια επανακυκλοφορία που αξίζει τα λεφτά της μέχρι τελευταίου λεπτού!

Η Inside Out τσιμπάει το πρώτο, ομώνυμο διαμαντάκι των Spiritual Beggars, το καθαρίζει από τη σκόνη 19 ολόκληρων χρόνων ανανεώνοντας τον ήχο του, το ενισχύει με ένα δεύτερο cd γεμάτο ανεκτίμητο bonus υλικό, το τυλίγει σε ένα ολοκαίνουργιο, υπέροχο εξώφυλλο και μας το προσφέρει για να ανακαλύψουμε ξανά τη μαγεία του.

To “Spiritual Beggars” είναι η πεμπτουσία των Beggars σαν συγκρότημα. Ως power trio και σε μια πιο αγνή εποχή για το σχήμα, χωρίς μεγάλα δισκογραφικά συμβόλαια και εγωισμούς να εμπλέκονται στη συνθετική διαδικασία, οι Σουηδοί κατάφεραν να κυκλοφορήσουν ένα ντεμπούτο γεμάτο καλά τραγούδια, με τζαμαριστή διάθεση και boogie/ funk rock προεκτάσεις.

Ο δίσκος ακούγεται καλύτερος και πιο ζωντανός από ποτέ. Ο ήχος του άλμπουμ έχει πειραχτεί όσο χρειάζεται ώστε το υλικό να συγχρονίζεται απόλυτα με την τρέχουσα εποχή, χωρίς όμως να χάνει την πρωτογενή και τόσο χαρακτηριστική ατμόσφαιρά του. Πλέον μπορεί κανείς να δυναμώσει κομματάρες όπως τα “Pelekas”, “The Space In Between” και “Magnificent Obsession” ακόμα πιο πολύ χωρίς να μπουκώνουν τα ηχεία και να βρωμίζουν οι συχνότητες και να τις απολαύσει ξανά όπως την πρώτη φορά.

Το bonus disc είναι αυτό που κοινώς αποκαλούμε “τούμπανο”. Εδώ θα βρείτε demo εκτελέσεις επτά κομματιών απ’ το “Ad Astra”, πέντε κομματιών απ’ το “Mantra III”, μία instrumental demo εκδοχή του “Trouble In My Head” και φυσικά τη φοβερή διασκευή των Beggars στο “Mr. White” των Trouble. Έχοντας ήδη λιώσει τις demo εκτελέσεις μπορώ με ευκολία να πω πως κάποιες από αυτές είναι ισοδύναμες ή ίσως και καλύτερες (ή πιο περιπετειώδεις αν θέλετε) από εκείνες που κατέληξαν τελικά στους δίσκους.

Αυτή η επανακυκλοφορία είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να έρθουν σε επαφή με τις πρώτες δουλειές των Beggars όσοι μέχρι στιγμής δεν το είχαν κάνει. Για τους παλιότερους Begheads δεν το συζητάω καν, ξέρω πως ήδη απολαμβάνουν τα δύο αυτά δισκάκια με ευλαβική προσήλωση και μέχρι να κυκλοφορήσει το επόμενο ανανεωμένο πακετάκι έχουν μια λέξη στα χείλη… Cheers!

450