SYSTEM DECAY: “Gun”

Ο Johnny πήρε το όπλο του…

Ύστερα από το πολύ καλό single “All I Left Behind”, οι Αθηναίοι System Decay έρχονται για να βομβαρδίσουν τα ηχεία του ανυποψίαστου ακροατή με το “Gun”.

Αν και μικρό σε διάρκεια (αισίως 31 λεπτά), το album είναι καταιγιστικό και εν τέλει πλήρες, καθώς περισσότερη διάρκεια μπορεί και να λειτουργούσε αρνητικά, μιας και οι ρυθμοί πέφτουν μονάχα στο ενός λεπτού instrumental με τίτλο “Distant Future Skies” (το οποίο λειτουργεί ως ένα άτυπο διάλειμμα, για να κατευνάσει τα πνεύματα).

Κύριο χαρακτηριστικό των System Decay είναι η “σουηδίλα” που μπολιάζει τον ήχο τους, με τα φωνητικά να αποστασιοποιούνται και να στρέφονται περισσότερο σε αμερικάνικες φόρμες. Παρόλα αυτά, προτιμώ τις brutalάδικες ερμηνείες του Άρη πίσω από το μικρόφωνο, σε σχέση με τις (σχετικά πιο) καθαρές.

Επτά κομμάτια, συν το instrumental, που σηματοδοτούν ένα εξαιρετικό ντεμπούτο, μέρος μιας σκηνής που ολοένα και μεγαλώνει και πλέον οφείλει να περάσει τα σύνορα

429

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.