RED FANG

Η όλο και αυξανόμενη δημοτικότητα των δυναμικών Red Fang, από το Oregon των Η.Π.Α. και η τρίτη πολύ καλή δουλειά τους (“Whales And Leeches”), τους φέρνει για μια ακόμη φορά στη χώρα μας στις αρχές του ερχόμενου χειμώνα. Για αυτά και για διάφορα άλλα, αποφάσισα να ενοχλήσω τον άνθρωπο πίσω από τα τύμπανα, John Sherman, με τις απορίες μου.

Καλησπέρα, John!
Καλησπέρα, Δημήτρη (βήχει)! Με συγχωρείς, αλλά κρυολόγησα! Μόλις γυρίσαμε από ένα σύντομο tour στη δυτική ακτή της χώρας και με το που γύρισα με χτύπησε η αρρώστια. Μάλλον έχει να κάνει με το ότι σταμάτησε το party!

Παρουσίαση των Red Fang δεν χρειάζεται, μιας που οι περισσότεροι rockers σα γνωρίζουν ήδη στη χώρα μας. Πως νιώθεις που θα παίξετε και πάλι στην Ελλάδα;
Είμαι ιδιαίτερα ανυπόμονος. Την πρώτη φορά αναρωτιόμαστε αν υπήρχε κάποιος που θα ήξερε ποιοι είμαστε και συγκλονιστήκαμε από την ανταπόκριση του κόσμου, που μεγαλώνει κάθε φορά που ερχόμαστε. Και ελπίζω αυτό το χειμώνα, τα πράγματα να είναι ακόμα πιο έντονα! Εύχομαι επίσης, να έχω λίγο χρόνο να πάω μια βόλτα μέχρι τη θάλασσα και να γυρίσω λίγο τις πόλεις σας.

Συνήθως ερχόμαστε και φεύγουμε τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνουμε να δούμε παρά τα μαγαζιά όπου παίζουμε και τα μπαρ της γύρω περιοχής.
Στο ”Whales and Leeches” είστε ακόμα πιο βελτιωμένοι αν και φάνηκε να έρχεται σχετικά σύντομα σε σχέση με το προηγούμενο, επίσης πολύ καλό “Murder The Mountains”. Είχε μείνει υλικό από τότε;
Είχαμε κάποιες μισοτελειωμένες ιδέες από την περίοδο του προηγούμενου album και ακόμα παλαιότερες, που δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Κάποιες από αυτές κατέληξαν και στο νέο album. Είχαμε μόνο τρεις μήνες μεταξύ των περιοδειών για να συνθέσουμε και να ηχογραφήσουμε το υλικό. Οπότε το σχέδιο ήταν να μαζέψουμε τα 17-18 καλύτερα, να ηχογραφήσουμε τα 14 και να βάλουμε 11 στο album. Και πιστεύω ότι βγήκε καλό.

Οπότε υπάρχουν και “αποφάγια” από το ”Whales and Leeches”; Θα τα συναντήσουμε κάπου στο μέλλον;
Ναι, πάντα υπάρχουν! Το ελπίζω αυτό. Το πρόγραμμα μας τον επόμενο καιρό θα έχει κενά ανάμεσα στις περιοδείες, έτσι ώστε να αρχίσουμε να δουλεύουμε νέες ιδέες και να τελειοποιήσουμε ότι έμεινε από το τελευταίο μας album. Έτσι ώστε, να κυκλοφορήσουμε νέο υλικό ακόμα πιο σύντομα. Λιγότερο από 2 χρόνια!

Φάλαινες και βδέλλες. Υπάρχει κάτι κοινό μεταξύ τους;
Είναι ο τίτλος τραγουδιού του ντεμπούτου μας και για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω σε τι αναφέρεται ακριβώς. Ο Brian Giles το έγραψε και αμφισβητώ πως και ο ίδιος μπορεί να απαντήσει την ερώτηση σου. Απλά ακούγεται περίεργο και βαρύ (γέλια).

Και το εξώφυλλο είναι εξίσου περίεργο. Κάποιος θα μπορούσε για ώρες να κάθεται μπροστά του και να το αναλύει. Μπορείς να το απλοποιήσεις για μας;
Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα. Έχω κάτσει και εγώ για ώρα να το περιεργάζομαι και πραγματικά έτσι και δεις την τρισδιάστατη εκδοχή του φαίνεται ακόμα πιο παρανοϊκό. Το artwork είναι δουλειά του Orion Landau (http://orionlandau.tumblr.com/), όπως και του προηγούμενου μας album και πολλών άλλων κυκλοφοριών της Relapse Records. Όταν μαζευτήκαμε και συζητούσαμε για το τι θα υπάρχει στο εξώφυλλο, έπεσε στο τραπέζι και η ιδέα του κολάζ. Κολάζ με μηχανόβιους, πράγματα από ταινίες και κομμάτι από τη δεκαετία του 60. Αλλά επειδή ζούμε στα βορειοδυτικά και είμαστε περικυκλωμένοι από πράσινο και άγρια ζωή, είπαμε να βγάλουμε τις μηχανές, μιας που δεν είμαστε και οι ίδιοι μηχανόβιοι και να βάλουμε περισσότερα στοιχεία της φύσης. Θέλαμε κάτι όχι πολύ κλισέ και ανατριχιαστικό. Εκείνος άρχισε και πρόσθετε επιφάνειες πάνω σε επιφάνειες και δώστου επιφάνειες και ως αποτέλεσμα έχουμε αυτό το υπέροχο κολάζ που συνεπαίρνει το μυαλό μου!

Αν κάποιος το κοίταζε έχοντας φάει περίεργα μανιτάρια, θα το έβλεπε ακόμα καλύτερο.
(γέλια) Συμφωνώ απόλυτα!

Πως ήταν τα πράγματα στο studio; Μπορείς να μας πεις μια ιστορία που έχει σχέση με την παραγωγή του;
Πήγε πολύ καλά και τελείωσε χωρίς παρατράγουδα. Πήγαμε στο ίδιο studio, με τον ίδιο τεχνικό ήχου και τον ίδιο παραγωγό και γενικά, ήταν όλα τα ίδια. Πήγαμε λοιπόν, στο studio και ηχογραφήσαμε τον κορμό των κομματιών και ύστερα, πήγαμε σε ένα μικρότερο για τα φωνητικά και τα overdubs και ήταν εκεί που ήρθαν και οι guests του album. Είχαμε τον Mike Scheidt των YOB, που έκανε φωνητικά στο “Dawn Rising” και τον Pall Jenkins των Black Heart Procession, που τραγούδησε και έπαιξε πριόνι (σ.σ. τσεκάρετε πριόνια στο YouTube) στο “Every Little Twist”.

Αν ο Χάρι Πότερ σου δάνειζε το μαγικό του ραβδί τι θα άλλαζες στο album;
Κάθε φορά που έχω νέο album, στην πορεία αλλάζω το τι παίζω στα τύμπανα και αν είχα μαγικό ραβδί, θα έβαζα τα τύμπανα που παίζω τώρα στο album. Από την άλλη όμως, όταν τα παίζω διαφορετικά, με ρωτούν γιατί δεν τα παίζω όπως στο δίσκο και απαντώ γιατί μου φαίνονται καλύτερα έτσι. Γυρίζω ξανακούω τα κομμάτια και μετά τα παίζω όπως τα ηχογράφησα. Τελικά, δεν είμαι σίγουρος, ίσως να μην άλλαζα τίποτα (γέλια). Όσο το πειράζεις, τόσο το χαλάς!

Θεωρώ πως ένα από τα πράγματα που σας έκανε γρήγορα αναγνωρίσιμους ήταν τα γεμάτα χιούμορ videos. Έχετε κάποιο καινούργιο στα σκαριά;
Ναι, φτιάχνουμε ένα αυτήν την περίοδο και υπάρχει περίπτωση τα γυρίσματα να έχουν ολοκληρωθεί τις επόμενες δύο βδομάδες. Ελπίζω να το έχετε μέχρι να έρθουμε εκεί!

Πιστεύεις πως το διαδίκτυο βοηθάει τους μουσικούς ή σαμποτάρει τη δουλειά τους;
Πιστεύω πως βοηθάει τρομερά. Αν δεν υπήρχε το Internet, δε θα μιλούσαμε τώρα! Δεν νομίζω πως εκτός Η.Π.Α. θα γνώριζε κανείς τους Red Fang.

Τι πρέπει να περιμένουν οι Έλληνες οπαδοί από εκείνα τα 2 live σας. Ετοιμάζετε κάποια έκπληξη;
Ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως υπάρχει ένα μικρό Stonehenge ή δράκοι και φωτιά και βόμβες καπνού, αλλά το πιθανότερο είναι να υπάρχουν τέσσερις τύποι που όπως πάντα, θα ροκάρουν όσο πιο σκληρά γίνεται. Νέα τραγούδια έχουμε σίγουρα! Ξέρεις, δεν είμαστε πολύ των σκηνικών. Δεν έχουμε πυροτεχνήματα, μπέρτες και χρυσόσκονη, αλλά σίγουρα θα έχουμε πολύ ιδρώτα, μούσια, μπίρες και rock ‘n’ roll.

Μπορείς να πεις δυο κουβέντες για τα άλλα δύο συγκροτήματα που θα τραβολογάτε μαζί σας (The Shrine, Lord Dying);
Και βέβαια μπορώ! Οι The Shrine είναι τρελάρες! Σκεϊτάδες από το LA που παίζουν badass rock ‘n’ roll και γαμώ τα άτομα. Οι Lord Dying είναι φίλοι μας πολλά χρόνια και από παλιές τους μπάντες και επιμέναμε πολύ ώστε η Relapse να τους υπογράψει. Φέρνουν το παραδοσιακό Metal ξανά στο προσκήνιο και πράγματα σαν το παλιό καλό thrash. Είναι πολύ καλά παιδιά και για αυτό χαιρόμαστε που θα τους έχουμε μαζί. Στη θέση σου, δε θα αργούσα στο live για να μη χάσω κάποιον από αυτούς στη σκηνή!

Είδα πέρυσι τους The Shrine και μπορώ να πω ότι σπέρνουν. Κατέβηκαν από τη σκηνή και έκαναν κόλπα με skateboards!
Ναι, είναι τρελάρες σου λέω! Τους είχαν συλλάβει κάπου στην Αθήνα, έτσι;

Ναι, κοντά στη θάλασσα για αυτό να προσέχετε αν πάτε!
(γέλια) Ναι, σίγουρα θα προσέχουμε!

Ποια όνειρα σου για τους Red Fang, θα ήθελες να δεις να γίνονται πραγματικότητα;
Βασικά, νιώθω ότι ήδη ζούμε το όνειρο. Πάντα ήταν το όνειρο μου να ταξιδεύω τον κόσμο παίζοντας μουσική. Αυτό που θα ήθελα είναι να έχω λίγο χρόνο μεταξύ των shows για να βλέπω τα μέρη που επισκέπτομαι, αλλά τότε η περιοδεία θα γινόταν 1000 χρόνια.

Όταν έγραψα το όνομα σου στο Google, βγήκε στην κορυφή μια σελίδα του Wikipedia για έναν παλαιό Ρεπουμπλικάνο πολιτικό. Δεν ξέρω αν είναι πρόγονος σου, αλλά αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι αν θα σκεφτόσουν ποτέ να κατέβεις στην πολιτική.
Όχι, βέβαια, για κανέναν λόγο. Δεν ξέρω αν είναι πρόγονος μου, αλλά εγώ δε θα έθετα υποψηφιότητα ποτέ! Η ζωή είναι ήδη αρκετά μπερδεμένη, χωρίς να βάλεις μέσα της την πολιτική και επίσης, θέλω να κρατάω τις πολιτικές μου απόψεις για τον εαυτό μου.

Πιστεύεις στην ύπαρξη εξωγήινης ζωής;
Το “Πιστεύω” μάλλον, είναι βαριά λέξη. Ναι, γιατί όχι. Κάτι πρέπει να υπάρχει εκεί έξω! Είμαι οπαδός της επιστημονικής φαντασίας και σε κινηματογραφική και λογοτεχνική έκφραση της, οπότε ναι θέλω να πιστεύω πως υπάρχει και αλλού ζωή.

Αν έπρεπε να στείλεις ένα τραγούδι σας στο διάστημα για να καταλάβουν και εκείνα τα όντα, τι είναι για εσάς η μουσική, ποιο θα έστελνες;
Ω! Δύσκολη ερώτηση! Τώρα θα έλεγα “Dawn Rising” από το νέο album, που είναι το αγαπημένο μου αυτή τη στιγμή. Αν όχι αυτό, το “Wires” συνοδευόμενο από το video.

Πριν σε καληνυχτίσω, θα ήθελα να στείλεις στον κόσμο το μήνυμα σου!
Η ευκαιρία μου να πω οτιδήποτε στον κόσμο. Χμ! Συνεχίστε να ακούτε μουσική με κιθάρες και τύμπανα. Αφήστε τα synths και τους υπολογιστές στο σπίτι και παίξτε αληθινή μουσική με αληθινά όργανα!

Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη!
Παρακαλώ! Αν ένιωθα καλύτερα, είμαι σίγουρος πως θα σου έδινα καλύτερη συνέντευξη! Take care!

Για να βοηθήσουμε τον “κρυωμένο” John, θα στείλουμε εμείς το μήνυμα στα “πράσινα ανθρωπάκια”!

221

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.