RED’S COOL: “Bad Story”

Οι Red’s Cool είναι μια σχετικά νέα μελωδική hard rock μπάντα η οποία κατάγεται από την Ρωσία. Για να είμαι ειλικρινής το μοναδικό συγκρότημα που μου έρχεται στο μυαλό από την συγκεκριμένη χώρα είναι οι πολλοί καλοί Gorky Park (οι παλιοί σίγουρα τους θυμάστε) που είχαν κάνει μια σχετική επιτυχία στις ένδοξες μέρες της συγκεκριμένης σκηνής!

Οι Red’s Cool κυκλοφορούν το δεύτερο πόνημά τους μετά από το ντεμπούτο τους, “Attraction”, το 2011. Ακολούθησαν κάποια επιτυχημένα live με μεγάλες μπάντες όπως οι Gotthard, W.A.S.P, Whitesnake και UDO μεταξύ άλλων και μερικές εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ για να έρθουμε στο τώρα και στην καινούρια τους κυκλοφορία που τιτλοφορείται “Bad Story”. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως την παραγωγή αυτού του άλμπουμ την έχει επιμεληθεί ο μεγάλος Michael Wagener.

Η αλήθεια είναι πως είχα τις αμφιβολίες μου σχετικά με το τι θα ακούσω αλλά μετά από το πρώτο άκουσμα και ειδικά μετά από τις πρώτες νότες του εναρκτήριου “Bite” κάθε αμφιβολία εξανεμίστηκε μονομιάς! Οι τύποι εδώ παίζουν παλιομοδίτικο και ποιοτικό μελωδικό hard rock τύπου Whitesnake και Dokken με πολύ καλές και δυνατές ερμηνείες, απίστευτα και μελωδικότατα κιθαριστικά μέρη και πάνω απ’ όλα πολύ καλά τραγούδια! Το θεωρώ περιττό να αναφερθώ σε κάθε τραγούδι ξεχωριστά αφού κάθε στιγμή εδώ σκίζει στη κυριολεξία!

Αναμφίβολα η συγκεκριμένη κυκλοφορία είναι από τις καλύτερες που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια σε ότι αφορά το κλασσικό melodic hard rock/ hair metal! Για τους οπαδούς της συγκεκριμένης σκηνής είναι must!

480