HAIL OF BULLETS: “III: The Rommel Chronicles”

Το τρίτο κατά σειρά concept album τους περί παγκόσμιας πολεμικής ιστορίας κυκλοφορούν οι Hail of Bullets, τρία χρόνια μετά από το πολύ καλό “On Divine Winds”.

Η ενασχόλησή τους με την φυσιογνωμία του Rommel φέρνει έναν thrash death metal δίσκο με πολλά πολλά γρήγορα old-school solos και heavy riffs. Το “III: The Rommel Chronicles” προοδεύει σε μουσική ποιότητα και παραγωγή, ωστόσο βασίζεται στα συστατικά του Hail of Bullets ντεμπούτου, “Of Frost and War”, όπως έχει συνηθίσει η πεντάδα.

Ο καταλύτης Ed Warby επιμελήθηκε του album με στόχο έναν ογκώδη ήχο που θα μπορούσε να υποστηρίξει την στιχουργία που μόνο τυχάρπαστη δεν είναι. Στην πλειοψηφία αυτό επιτυγχάνεται, με μοναδικές εξαιρέσεις ορισμένες πιο standard death στιγμές που παραμένουν σε γενικά ικανοποιητικά επίπεδα.

Τα κομμάτια στο πρώτο μισό του δίσκου τείνουν να διαρκούν περισσότερο, με το υπόλοιπο να ισοσταθμίζει καταφέρνοντας να ανανεώνει διαρκώς το ενδιαφέρον της ακρόασης. Το “III: The Rommel Chronicles” είναι εξίσου καλό με τον προκάτοχο του, ο καλύτερος όμως τρόπος οπτικής του είναι η ενιαία μορφή της τριλογίας.

804