RED FANG: “Whales And Leeches”

Γκρουντγρκουντουμπ! Είναι ο ήχος της άγκυρας του θωρηκτού Red Fang που δένει για τρίτη φορά τα καβόσκοινα του στο λιμάνι της Relapse Records.

Τέσσερα χρόνια μετά το εντυπωσιακό τους ομώνυμο ντεμπούτο και μόλις δύο μετά το “Murder The Mountains”, έρχεται το “Whales And Leeches”.

Σαν ταύρος ξύνει το πόδι του και ορμάει με το “Doen” και κουτουλάει με το “Blood Like Cream”, το οποίο ήταν ο κράχτης του album.

H βαρύτητα τους παραμένει στον αφρό σα σημαδούρα και θα πείσει τους ήδη σκληροπυρηνικούς ακολούθους τους να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Και αν κάποιος γνωστός με καπέλο και μούσι με σταματήσει στο δρόμο και ρωτήσει: “Έχει κανένα κομμάτι με το οποίο στο live θα σπάσω;”, θα απαντήσω “Νο Hope”.

Οι τύποι αυτοί αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι έχουν αστείρευτες και πολύ καλές ιδέες (“Behind The Light”) και μέσα σε 4 χρόνια μας έχουν δώσει 3 πολύ πολύ καλά albums. Να τους φτύσετε μην τους ματιάσετε γιατί δεν είναι εύκολο πράγμα η έμπνευση!

Θα ομολογήσω πως επειδή είδα το πρόσφατο live τους και όχι εκείνο που κατεδάφισε το ΑΝ, δεν με εντυπωσίασαν και μάλιστα, οι Cancer Bats ήταν καλύτεροι, θα θέλω να τους ξαναδώ όταν θα έρθουν με την αρχή του 2014.

Και θα τους δώσω ακόμη μία ευκαιρία λόγω του ότι δεν σταματάνε να με ενθουσιάζουν στουντιακά και να με κάνουν να θέλω να σπάσω τα παλιά μπιμπελό της μάνας μου!

“Dawn Rising” με το μπάσο να σε κοπανάει με μίσος στο στομάχι, το σκοτάδι που σε πλακώνει στο “Failure” και άλλα πολλά σε ένα album, που θα έπρεπε να κοσμεί κάθε καλά ενημερωμένη δισκοθήκη.

Φωτιά στα σεμεδάκια και τα κουβερλί, έρχονται οι τιτάνες κουνήστε το μαλλί!

467

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.