CONTRA LIMIT, VOID DROID, 45RATS (11/10/13) SIX D.O.G.S

Παρασκευή βράδυ, κι ενώ ο χειμώνας θεωρητικά είχε μπει καλά τις προηγούμενες μέρες, η κουφόβραση ήταν αφόρητη. Οπότε τι καλύτερο να κατηφορίσεις προς κέντρο και συγκεκριμένα στο 6 D.O.G.S, για να απολαύσεις την παγωμένη μπύρα σε συνδυασμό με ένα καλό stoner live.

Οι 45 Rats, oι Void Droid και οι Contra Limit ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μας χαρίσουν ένα πραγματικά μαγευτικό βράδυ. Πάμε όμως να δούμε τι είδαμε και τι ακούσαμε, πάνω απ’ όλα.

Αν και το όλο πράγμα ξεκινούσε στις 9.30 θεωρητικά, οι 45 Rats έκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή λίγο νωρίτερα. Για όσους δεν τους έχουνε δει, πρόκειται για μια πολύ δεμένη μπάντα και αρκετά προβαρισμένη και σίγουρα αποτελούσαν την καλύτερη επιλογή για το άνοιγμα αυτού του event.

Παίζοντας κομμάτια απ’ τον πρώτο τους δίσκο κατά κύριο λόγο αλλά και απ’ το EP τους, καθώς και μια διασκευή Atomic Bitchwax και συγκεκριμένα στο “Ice Pick Freek”, προετοίμασαν το έδαφος όσο πιο κατάλληλα γινόταν για τους Void Droid. Αν δεν τους έχετε δει, τσεκάρετε τα παιδιά, σίγουρα θα σας αφήσουν ικανοποιημένους.

Μετά τους 45 Rats η σκηνή (και μάλλον όλο το venue) ανήκε ολοκληρωτικά στους Void Droid. Οι Void Droid είναι μια μπάντα που είχα δει αρκετές φορές στο παρελθόν, οπότε ήξερα τι να περιμένω από αυτούς επακριβώς. Αν έπρεπε να περιγράψω την εμφάνισή τους μόνο με μία λέξη θα χρησιμοποιούσα είτε το τσουνάμι είτε τον τυφώνα είτε τον κατακλυσμό του Νώε είτε τις 7 πληγές του Φαραώ ή δεν ξέρω ακόμα τι άλλο.

Για όσους δεν τους έχουν δει και είναι και fan του συγκεκριμένου είδους καλύτερα να γυρίσουν στις σκυλάδικες μουσικές προτιμήσεις τους πριν αρχίσουν να ακούνε stoner. Πολύ απλά, σαρωτικοί.

Έχοντας υπερθερμάνει τον κόσμο, οι Void Droid παρέδωσαν τη σκυτάλη στον καταλληλότερο χρόνο στους Contra Limit. Για όσους δεν τους γνωρίζουν, οι Contra Limit μας έρχονται από τη Σύρο (καταγωγή) και την συγκεκριμένη μέρα γιόρταζαν και την κυκλοφορία του EP τους.

Πολύ κεφάτοι, αρκετά δεμένοι και μάλλον στο σύνολο ικανοποίησαν τον κόσμο που είχε κατέβει στο 6 D.O.G.S, όμως για να σας πω την ειλικρινή μου γνώμη ένιωσα ότι κάτι έλειπε. Ίσως να έφταιγε ο κακός ήχος (πρόβλημα που αντιμετώπισαν και οι 3 μπάντες), ίσως να έφταιγαν και οι Void Droid που παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους, ίσως να έφταιγαν και οι αντιδράσεις 4-5 ατόμων στο κοινό που μάλλον ήταν περισσότερο πίθηκοι παρά άνθρωποι.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για 3 εξαιρετικές μπάντες με φοβερά παιξίματα και πολύ καλή σκηνική παρουσία και όλο το σκηνικό ήταν κάτι παραπάνω από γιορτή για τη stoner σκηνή, αφού και ο κόσμος πέρασε καλά και οι μπάντες. Όμως θα μου επιτρέψετε να ξεχωρίσω τους Void Droid, οι οποίοι έχουν αυτό το κάτι που θα τους πάει παραπέρα, όπως επίσης θα μου επιτρέψετε να πω πως περίμενα λίγο καλύτερους τους Contra Limit αλλά θα αποδώσω το “μούδιασμα” στους λόγους που προανέφερα και ίσως στο άγχος της κυκλοφορίας του EP τους.

Υ.Γ.1. Κάποια στιγμή τα μαγαζιά πρέπει να φτιάξουνε τον ήχο τους.

Υ.Γ2. Κάποια στιγμή πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος σε πιθήκους και χιμπατζήδες σε live συγκροτημάτων.

Υ.Γ.3. Κάποια στιγμή πρέπει να μειωθούν οι τιμές στις μπύρες και γενικά στα ποτά στα liveαδικα, γιατί όπως ξέρουμε στην οικονομική θεωρία η κατανάλωση φέρνει το κέρδος, όχι οι υψηλές τιμές (όποιος θέλει μαθήματα οικονομικών, διοίκησης, μάρκετινγκ, κτλ ας απευθυνθεί σε μένα).

Υ.Γ.4. Να διαβαστεί προσεκτικά εις διπλούν.

462