THE MOVEMENTS: “Like Elephants 1”

Είχα προετοιμάσει μια αθλητική εισαγωγή, η οποία πήγε στα αζήτητα λόγω κρασαρίσματος της πλατφόρμας του επεξεργαστή κειμένου που χρησιμοποιώ και λέω να μην ξαναπροσπαθήσω να γίνω Σωτηρακόπουλος. Θα το πάρω σαν σημάδι και θα πάω πιο γρήγορα στο ψητό!

Οι The Movements έρχονται από την πόλη Γετεμπόργ, στη δυτική ακτή της Σουηδίας και το “Like Elephants 1” είναι το πρώτο μέρος της νέας διπλής δισκογραφικής τους προσπάθειας, που θα ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2014 με το “Like Elephants 2”.

Το album ξεκινάει με το εκπληκτικό και άκρως ραδιοφωνικό “The Death of John Hall D.Y.”, που κυκλοφόρησε νωρίτερα σαν single (review).

Το ίδιο το συγκρότημα μιλώντας για την πόλη τους, φωτογράφισαν ως έντονη επιρροή τους συμπολίτες τους The Soundtrack of our Lives, όσοι τους ξέρουν καταλαβαίνουν αμέσως.
Έχουμε να κάνουμε με αναβίωση της ψυχεδελικής εποχής της δεκαετίας του 60, σε ήχο και παραγωγή παρόμοια με τους Last Shadow Puppets. Το garage feeling είναι πανίσχυρο κατά τη διάρκεια του “Like Elephants 1” και όμορφες συνθέσεις σαν το “All the lost” σε κρατούν σε εγρήγορση.

Το “Like Elephants 1” είναι ένα βήμα προς το καλύτερο σε σχέση με το “Follow the movements” (2011) και ελπίζω να κρατηθεί ο πήχης ψηλά και στο δεύτερο μέρος της άφιξης των ελεφάντων.

Album νούμερο 5, με το νούμερο 6 να είναι ήδη έτοιμο! Φορέστε τα λουλούδια σας και τρέξτε στους αγρούς!

536

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.