STRYPER: “No More Hell To Pay”

“No More Hell To Pay” ονομάζεται το όγδοο επίσημο άλμπουμ των βετεράνων hard rockers Stryper

Η παραγωγή του νέου πονήματος των Χριστιανών Stryper έγινε από τον φυσικό τους ηγέτη και τραγουδιστή Michael Sweet και πρόκειται για έναν δίσκο back to the roots! Επίσης ο ήχος τους ξαναγίνεται heavy με κάποια πραγματικά εμπνευσμένα riff και solo, οι γνωστές  μελωδίες είναι εδώ και ο Sweet βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα! 

Η σύνθεση της μπάντας είναι η αρχική, δηλαδή ο Michael Sweet στα φωνητικά και στις κιθάρες, ο Robert Sweet στα τύμπανα, ο εκπληκτικός, και ίσως ένας από τους πιο υποτιμημένους κιθαρίστες της συγκεκριμένης σκηνής, Oz Fox στις lead κιθάρες και τέλος ο Tim Gaines στο μπάσο.

Οι Stryper ανέκαθεν ήταν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της Χριστιανικής metal/hard rock σκηνής και έγιναν γνωστοί για το διάσημα shows τους που μοίραζαν βίβλους στους οπαδούς τους. Επίσης οι γνωστές κιτρινόμαυρες στολές τους ξεχώριζαν και γενικά ήταν από τις μπάντες που κάθε δίσκος που κυκλοφορούσαν χαρακτηριζόταν από τις ωραίες συνθέσεις και την τέλεια αρμονία μεταξύ μπαλαντοειδών και ρυθμικών κομματιών. Προσωπικά για μένα η κορυφαία τους στιγμή ήταν είναι και θα είναι το φανταστικό και αξεπέραστο “Against The Law”!

Αρκετά όμως με το παρελθόν και το ποιοι ήταν τότε και τι κάνανε, ας έρθουμε στο τώρα και στο ολοκαίνουριο “No More Hell To Pay”. Μετά από δυο ακροάσεις αυτό που έχω να πω είναι πως μου άρεσε πολύ και μου άφησε καλές εντυπώσεις. Οι Stryper του σήμερα προσπαθούν να συνδυάσουν το τότε με το τώρα και ομολογώ πως τα καταφέρνουν αρκετά καλά. Μπορούν ακόμη να γράψουν ένα δυνατό melodic metal ύμνο (“Saved By Love”), ένα καταπληκτικό hard rock άσμα με έξυπνες ενορχηστρώσεις (“The One”), ένα κλασσικό Stryper κομμάτι (“Jesus Is Just Alright”) και σίγουρα μπορούν να είναι υπερήφανοι πως για ακόμη μια φορά μας προσφέρουν απλόχερα έναν δυνατό δίσκο με ποιοτικά και καλογραμμένα τραγούδια!

Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν… οι Stryper επέστρεψαν!

536