LOW CITY RAIN: “LowCityRain”

Αποτελεί πάντα ευχάριστη έκπληξη, η εμφάνιση καινούριων κυκλοφοριών απο το πουθενά, που σου αφήνουν μετά το πέρας της ακρόασης τους μόνο θετικά συναισθήματα, όπως  ακριβώς συνέβη και με την πρώτη επίσημη κυκλοφορία των LowCityRain.

To νεοσύστατο σχήμα του Herbst  (εδώ ως Markus Siegenhort ) ιθύνοντα νου των Lantlôs σχηματίστηκε  με σκοπό να εκφράσει την αγάπη του στο 80’s darkwave και post – punk, στοιχεία μουσικά που δεν μπορούσαν να ενσωματωθούν στο υπάρχον ύφος των Lantlôs και για τον λόγο αυτό προέκυψε η ανάγκη για δημιουργία των LowCityRain.

Στις 8 συνθέσεις που αποτελούν τον ομότιτλο δίσκο μπορεί κανείς να βρει αναφορές στους Cure , Killing Joke , ενώ σε κάποια “ηλεκτρονικά” σημεία θυμίζουν Depeche Mode. Δεν λείπουν όμως και οι αναφορές σε πιο σύχρονoυς ήχους, όπως στο post- rock του “Reports From The Threshold Of Death” των Junius και το μελαγχολικό pop των Still Corners.

Κι ενώ ο δίσκος δεν διεκδικεί βραβείο πρωτοτυπίας, αυτό που σε κερδίζει πραγματικά είναι η ρετρό διαθέση που σε συντροφεύει από το εναρκτήριο “You Are Everyone, You Are Everywhere” εώς και το τελευταίο “Your Eyes And The Sea”, αποδίδοντας το μέγιστο της μουσικής διαχρονικότητας εκείνης της περιόδου. Τέλος αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιο , θα επέλεγα το “Grey View”, αποκλειστικά και μόνο για τον τρόπο που η μουσική ντύνει τους στίχους και τους οπτικοποιεί μέσα στο κεφάλι μου.

Αν το LowCityRain ήταν χρώμα, θα ήταν σίγουρα γκρι.
Αν ήταν συναίσθημα , θα ήταν εκείνο το απροσδιορίστο σφίξιμο στο στομάχι.
Αναμφίβολα απο τις καλύτερες και πιο αξιόλογες κυκλοφορίες της χρονιάς που για καιρό θα στοιχειώνει τα ηχεία μου.

Για αυτούς που ψάχνουν κάτι “βαρύ” μακριά, για όλους τους υπόλοιπους που την ψάχνουν γενικότερα Come Closer.

I can’t sleep
I feel half without you
And I sink
You were smoky
You were tragic
And I can’t sleep without you

441