Fall of Man / Bad Bid / Chasing Suns / Stars & Trucks @ Κύτταρο Live – Παρασκευή 25/10/13

Ακολουθέι Δελτίο Τύπου.

H Playfalse και οι Fall Of Man υποδέχονται το επερχόμενο φθινόπωρο με μια βραδιά γεμάτη ένταση κι ενέργεια. Τέσσερις εγχώριες μπάντες – Fall Of Man, Bad Bid, Chasing Suns, Stars And Trucks – ενώνουν τις δυνάμεις τους, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Κύτταρο Live. Party διάθεση, ενισχυτές στο τέρμα και γενική είσοδος στα 5 ευρώ!

Οι Fall Of Man είναι μια πενταμελής punk rock / metal μπάντα που σχηματίστηκε το 2007 στην Αθήνα. Η μουσική τους συνδυάζει τις γρήγορες και εύληπτες μελωδικές γραμμές με μερικά πιο heavy και τεχνικά κιθαριστικά riffs. Αντίστοιχη είναι και η διακύμανση στα φωνητικά τους, από το πιο καθαρό τραγούδι μέχρι τα ουρλιαχτά.
Η πρώτη τους κυκλοφορία χρονολογείται στο 2008 και ήταν ένα split single με την, επίσης Αθηναϊκή, metalcore μπάντα των Go Ask Alice. To 2009, κέρδισαν την πρώτη θέση στην Ελληνική εκδοχή του Battle Of The Bands, ενώ ένα χρόνο αργότερα το κομμάτι τους, “Silence”, συμπεριλήφθηκε στη συλλογή της Playfalse Records, “We Are Free”. Έκτοτε, ανήκουν επίσημα στο roster της συγκεκριμένης εταιρείας, για λογαριασμό της οποίας κυκλοφόρησε και το ντεμπούτο album τους, “Promises In Empty Words”, το 2011.
Με την υποστήριξη της Monster Energy, παρουσίασαν πρόσφατα το πρώτο τους video clip για το κομμάτι “Of incantations and Elixirs”, το οποίο πρόκειται να συμπεριληφθεί στο επερχόμενο δεύτερο album του συγκροτήματος.
Μέχρι σήμερα, έχουν μοιραστεί τη σκηνή με σπουδαία ονόματα όπως οι Pennywise, Parkway Drive (x2), A Wilhelm Scream, Boysetsfire, Strike Anywhere, Municipal Waste, Strength Approach,The Ghost Inside.

https://www.facebook.com/fallofmanofficial?ref=br_tf
https://myspace.com/fallofman
http://fallofman.bandcamp.com/album/promises-in-empty-words

Οι Bad Bid ξεκίνησαν να στήνονται πριν από περίπου τρία χρόνια. Ο σχηματισμός και η εξέλιξή τους μοιάζει σα μία συνεχής διαδικασία. Πρόκειται για μια πολυμελή μπάντα που φιλοδοξεί να συνδυάσει πρωτότυπες συνθέσεις με τη μελωδική πανδαισία που μπορούν να προσφέρουν τα πνευστά και τα έγχορδα. Ένα μάλλον φιλόδοξο πλάνο για μία παρέα που αποτελείται από μη επαγγελματίες μουσικούς.
Το καλοκαίρι του 2011 μπήκαν στα Artracks Studios για να ηχογραφήσουν το ομώνυμο ντεμπούτο album τους, με τη βοήθεια του φίλου παραγωγού Άλεξ Μπόλπαση. Έχοντας την πεποίθηση πως μια μπάντα δεν χρειάζεται κανέναν να την προωθεί / χρηματοδοτεί / κατευθύνει (άρα και περιορίζει), μάζεψαν τα απαιτούμενα χρήματα για την παραγωγή του μόνοι τους, ακόμα και παίζοντας μουσική στους δρόμους.
Τον Ιανουάριο του 2013, το album παρουσιάστηκε τελικά σε ένα μεγάλο συναυλιακό release party. O ήχος τους είναι πολύ ιδιαίτερος, συνδυάζοντας ska, folk, punk και progressive στοιχεία. Με εντυπωσιακή σκηνική παρουσία, έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 25 ζωντανές εμφανίσεις , εντός κι εκτός Αθηνών, συνοδεύοντας τόσο μερικά σπουδαία ονόματα από το εξωτερικό (Flogging Molly, Streetlight Manifesto, Dub Pistols,Liberation Service) όσο και άλλες εγχώριες μπάντες που, για τους ίδιους, σχηματίζουν μία πολύ δημιουργική σκηνή εντός των τειχών.

http://www.myspace.com/badbid
https://www.facebook.com/badbidband

Οι Chasing Suns ξεκίνησαν ουσιαστικά το 2004, αρχικά ως Plan-B. Έκτοτε, συνεχίζουν να παίζουν μουσική και να μοιράζονται τη σκηνή με εγχώριες και ξένες μπάντες. Τον Ιανουάριο του 2012, κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο album τους.
https://www.facebook.com/ChasingSunsGr

Οι Stars And Trucks είναι μια indie punk / alternative μπάντα από την Αθήνα. Ξεκίνησαν το 2010 και, μέχρι στιγμής, έχουν κυκλοφορήσει το single, “Seizures”, ενώ αυτή την εποχή δουλεύουν πάνω στο πρώτο τους EP, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.
https://www.facebook.com/StarsAndTrucks?directed_target_id=0

89