NEW MODEL ARMY: “Between Dog and Wolf”

Νομίζω ήταν πριν τρία χρόνια όταν τους είδα τελευταία φορά ζωντανά με τους Deus Ex Machina και εκείνο το live έχει μείνει ως τώρα χαραγμένο στη μνήμη μου.

Η εμβληματική φυσιογνωμία του Justion Sullivan, τους κράτησε ζωντανούς για 30 χρόνια, χωρίς να αναζητήσει την εμπορευματοποίηση της μουσικής του, έγινε γνωστός σε όσους δεν είχαν παρωπίδες.

4 χρόνια μετά το “Today is a good day”, οι Βρετανοί επιστρέφουν και πάλι, με το δωδέκατο album τους, “Between Dog and Wolf”.

Αν και δεν υπάρχει πλέον ο Nelson στο μπάσο, ο Justin φέρνει στο πλήρωμα τον νέο Ceri Monger και αναγεννά και πάλι τους New Model Army, κάνοντας περήφανο το Bradford.

Από τα ιεροτελεστικά τύμπανα στο αρχικό “Horsemen”, στο πιο ανεβαστικό “March In September”, διαμέσου των “Seven Times” και “Did you make it safe”, η φωνή του Justin Sullivan σε ταξιδεύει σε μέρη που θα ήθελες να πας, όμως δεν το ήξερες.

Οι New Model Army παίρνουν εδώ τη ρεβάνς με έναν ποιοτικό και γεμάτο νόημα δίσκο και με κομμάτια, σαν το ομώνυμο και το “Lean Back and Fall” με την americana έναρξη του, που αναμένουμε να ακούσουμε ζωντανά 28, 29 και 30 Νοεμβρίου, σε Λάρισα, Θεσσαλονιίκη και Αθήνα αντίστοιχα.

492

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.