123- Guilty As Hell

Πέσαμε για μια ακόμη φορά από τα σύννεφα με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις…

Όλοι ξαφνικά παράτησαν το μαξιλάρι τους, παραμέρισαν τις κουβέρτες και σηκώθηκαν από το κρεβάτι, όπου τόσο βολικά κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου, και αντίκρισαν το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

Χαίρομαι ιδιαίτερα με τις συλλήψεις κτλ κτλ, αλλά η ουσία βρίσκεται στο ερώτημα “γιατί τώρα;”

Φόνοι και εγκλήματα πάσης φύσεως συνδέονταν και από πριν με το εν λόγω “κόμμα”. Είναι δυνατόν η δολοφονία του Φύσσα να προκάλεσε τέτοιο τσουνάμι αντιδράσεων; Μου φαίνεται δύσκολο να το πιστέψω…

Γιατί, ας πούμε, η κυβέρνηση δεν είχε ψηφίσει τον αντιρατσιστικό νόμο, κάτι μήνες πριν; Πως είναι δυνατόν μέχρι πρόσφατα να έχει τα πιο αργά αντανακλαστικά στο γαλαξία, και άξαφνα να λειτουργεί άμεσα και σωστά;

Η άποψη “αντιπερισπασμός, για να περαστούν νέα μέτρα” δε με βρίσκει σύμφωνο… Θα μπορούσαν να βρουν μυριάδες άλλους τρόπους που εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Άλλωστε μέχρι πρότινος, η θεωρία των δύο άκρων, βοηθούσε τη δημοτικότητα της (συγ)κυβέρνησης.

Και εννοείται ακούω βερεσέ τα περί προπαγάνδας. Λίγο αν έχεις κινηθεί στη νύχτα, γνωρίζεις πολύ καλά πως τα ηνία της τα κρατάνε μέλη της Χρυσής Αυγής. Για την ακρίβεια τα περισσότερα “μπιφτέκια” έχουν μια κλίση προς τα εκεί…

Παράλληλα, σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας ομάδες της Χρυσής Αυγής είχαν απαγορεύσει σε μετανάστες να κυκλοφορούν μετά τις δέκα το βράδυ… Και μη μένεις με ανοιχτό το στόμα αναγνώστη, ούτε να μου ζητήσεις στοιχεία. Τέτοια υπήρχαν και στη δίκη του Κασιδιάρη, και είδαμε τι έγινε…

Παντού και πάντα τραμπουκισμός και μαγκιά, κάτι που με ενοχλεί από όποια πλευρά και εάν προέρχεται.

Αυτονόητο δε, πως στις τάξεις της αστυνομίας βρίσκονταν αρκετοί ψηφοφόροι τους. Τόσες φωτογραφίες και video έχουν κυκλοφορήσει με αστυνομικούς να κάνουν πλάτες σε μέλη του κόμματος.

Επίσης, γέλασα πολύ με την άποψη “φοβήθηκαν ότι θα έβγαινε ο Κασιδιάρης δήμαρχος και τον σαμποτάρουν”! Δε θα το σχολιάσω καν… Δεν αξίζει!

Και πόσο τελικά αστείο είναι να αποδεικνύεται πως το κόμμα που θα απάλλασσε την Ελλάδα από τους μετανάστες, είχε αρκετούς στη δούλεψή του; Τρολάρισμα!

Όσο για το επιχείρημα “άπαξ και ο Ρουπακιάς δήλωνε ότι είναι τάδε ομάδα, θα φυλάκιζαν τον πρόεδρό της;”, η απάντηση είναι απλή: όπως έδειξαν τα στοιχεία, υπήρχε ολόκληρο παρασκήνιο, στο οποίο εμπλέκονταν μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Οπότε, είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Και για να το πάω παραπέρα, σε ότι αφορά την οπαδική πλευρά του θέματος, αν ήθελε το κράτος θα είχε εξαλείψει τη βία στα γήπεδα, αλλά αυτή είναι μια κουβέντα άσχετη στην παρούσα φάση.

Επιμένω πως κάτι μου βρωμάει, αλλά δε μπορώ να προσδιορίσω τι… Η εξάρθρωση της εν λόγω συμμορίας έπρεπε να γίνει, διότι ακόμη και διάφοροι ψηφοφόροι της δε γνώριζαν τι ακριβώς έκαναν. Αρκεί να φτάσει έως τέλους… Τουτέστιν, η ίδια η κοινωνία να τους αποβάλλει.

Και προς θεού,  αυτή η κίνηση δεν ανάγει σε “ήρωα” το Σαμαρά… Μη μπερδευόμαστε! Διότι σε περίπτωση που όλο αυτό είναι μια κίνηση πρόσκαιρου εντυπωσιασμού προκειμένου να δείξει καλός ο Αντωνάκης, τότε τσάμπα καίει η λάμπα. Πάλι θα έρθει το χαράτσι, πάλι θα καταργηθούν τα όποια εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει, πάλι θα μειωθούν οι συντάξεις κτλ κτλ

Και σταματήστε την καραμέλα “κάναμε λάθη, κάνουμε την αυτοκριτική μας”… Πάλιωσε και δε μασιέται πια…

Ακόμα και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε λυσσάξει με τους ακροδεξιούς είναι αμήχανη. Οκ, το έχω ξαναπεί πως ο Τσίπρας δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει οτιδήποτε, αλλά όλη η αριστερή πτέρυγα είναι λες και πιάστηκε στον ύπνο.

Ο χρόνος θα δείξει πάντως το “γιατί τώρα”… Αυτό όμως που ποτέ δε θα δεχτώ είναι οι δημοσιογράφοι, πολιτικοί και οι λοιποί συστημικοί που δήλωναν άγνοια για τη δράση της Χρυσής Αυγής.
Αντί επιλόγου, θα ευχόμουν ύστερα από όλα αυτά, να μην ξαναπέσουμε για ύπνο σαν έθνος, αλλά πολύ φοβάμαι πως θα βρεθεί τρόπος να μας νανουρίσουν ξανά…

182

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.