FATES WARNING: Ζωντανά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Ακολουθεί Δελτίο τύπου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ EIGHBALL ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ FUZZ ΑΘΗΝΑ

OI ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΟΥ PROGRESSIVE METAL ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥΣ

Μέσα στο πέρασμα του χρόνου οι Fates Warning έχουν αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με τους Έλληνες οπαδούς τους, σχέση που ανανεώνεται  με κάθε εμφάνιση του Αμερικάνικου σχήματος στη χώρα μας.  Στις σπάνιες ευρωπαϊκές τους περιοδείες οι Fates κάνουν πάντα μια τουλάχιστον στάση  στην Ελλάδα προσφέροντας στους φίλους τους,  progressive metal υψηλών προδιαγραφών  και  δημιουργώντας αυτό το μοναδικό συναίσθημα  που μόνο ως ‘Fates Warning Eμπειρία’ μπορεί να περιγραφεί. 

Οι Fates Warning δημιουργήθηκαν από τον Ελληνικής καταγωγής κιθαρίστα Jim Matheos στο Connecticut των ΗΠΑ στις αρχές τις δεκαετίας του 80 και από τον πρώτο τους δίσκο (‘Night On Broken’, 1984) και μετά παρουσίασαν τεράστια άλματα εξέλιξης οδηγώντας τη μουσική τους σε νέους κάθε φορά δρόμους και αποτέλεσαν συγκρότημα πρότυπο στο progressive heavy metal. Οι δίσκοι που ακολούθησαν , ‘The Spectre Within’(85)  και ‘Awaken the Guardian’ (87) είναι αριστουργήματα αυτού που αποκαλείται US metal και από την έλευση του τραγουδιστή Ray Adler και την κυκλοφορία του ‘No Exit’(88) αποθεώθηκαν ως ένα από τα πλέον ευρηματικά και πρωτότυπα metal σχήματα όλων των εποχών.  Το σερί των Αριστουργημάτων συνεχίζεται με το ‘Perfect Symmetry’ (89), το λατρεμένο ‘Parallels’ (91) και το ‘Inside Out’(94). To 1997 κυκλοφορεί ο πιο πειραματικός, ατμοσφαιρικός και για πολλούς καλύτερος δίσκος τους το ‘A Pleasant Shade of Gray’ για να τον διαδεχτούν δύο ακόμα αριστουργήματα. Τα ‘Disconnected’ (2000) και ‘FWX’ (2004).  

Φέτος, 9 χρόνια μετά την τελευταία του δουλειά, οι Fates κυκλοφορούν το πολυαναμενόμενο νέα τους δίσκο με τίτλο ‘Darkness In A Different Light’ και στα πλαίσια της περιοδεία που θα πραγματοποιήσουν θα είναι και πάλι συνεπείς απέναντι στους Έλληνες φίλους τους δίνοντας δύο show σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα όπου είναι βέβαιο πως η ‘Fates Warning Eμπειρία’ θα σημαδέψει και πάλι όσους τυχερούς την βιώσουν. 

Τη συναυλία της Θεσσαλονίκης θα ανοίξουν οι Wardrum και της Αθήνας οι The Silent Wedding και οι Parthian Shot!

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 25e 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
ΑΘΗΝΑ: Public, Metal Era, No Remorse, Mosterville, Top Man
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Public, Steel gallery, Nephilim, MusicLand. 

156