65 DAYS OF STATIC: “Wild Light”

Θα άρχιζα χωρίς κάποια ιδιαίτερη εισαγωγή αυτό το κείμενο, αλλά θεώρησα πως θα έπρεπε να μείνω πιστός στις αρχές μου και να μιλήσω (ή να γράψω) με πλήρη ειλικρίνεια.

Για να είμαι ειλικρινής λοιπόν, τους εν λόγω κυρίους δεν τους είχα ξαναματακούσει. Καλώς ή κακώς όμως μου έκατσε να γράψω την κριτική για το τελευταίο τους πόνημα με τον γενικό τίτλο “Wild Light” οπότε σαν καλός συντάκτης αλλά και ραδιοφωνικός παραγωγός κάθισα και τσέκαρα ολόκληρη την δισκογραφία τους (αύριο πρέπει να την παραγγείλω κι όλας ασχέτως αν είναι στα ακούσματα μου ή όχι γιατί όπως λέω συνεχώς η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική – όχι δεν είμαι λεφτάς αλλά το θεωρώ τίμιο προς τους δημιουργούς), έτσι ώστε να αποκτήσω μια άποψη και μετά να αρχίσω να γράφω για το εν λόγω album.

Αφού μου πήρε λοιπόν κάμποσο χρόνο η διαδικασία έβαλα το νέο πόνημα της μπάντας, 5ο κατά σειρά full length (έχουν προηγηθεί 4 δίσκοι, 1 soundtrack, 1 live album, 9 singles & Ep’s και κάμποσα ακόμα ακυκλοφόρητα και b-sides μιας και οι εν λόγω κύριοι υπάρχουν από το 2001) και απλά κάθισα να το ακούσω προσεχτικά όπως και όλα τα προηγούμενα γιατί δεν είμαι καθόλου μα καθόλου οπαδός του είδους.

Το είδος στο οποίο τοποθετούνται αυτοί εδώ οι κύριοι λοιπόν είναι instrumental – post rock με ηλεκτρονικά στοιχεία. Και ενώ δεν με χαλάει καθόλου η ατμόσφαιρα και γενικά το κλίμα του όλου θέματος με χαλάει το ηλεκτρονικό instrumental. Τέλοσπάντων…

Η παραγωγή είναι καλή αλλά κατ’ εμέ κάπου χάνει σε δυναμισμό (όχι έντασης) και νομίζω πως έπαιρνε λίγες πινελιές ακόμη.  Το όλο εικαστικό κινείται σε ψυχεδελικές φόρμες και ταιριάζει με όλο τον δίσκο καθώς δένει αφάνταστα. Συνθετικά (μιας και μιλάμε για ορχηστρικό δίσκο) υπάρχουν αρκετά καλά σημεία αλλά και σημεία στα οποία υπάρχει φλυαρία και ίσως και ακατανόητη προς εμένα αναμπουμπούλα μουσικής (If you know what I mean).

Για να μην φλυαρώ ο δίσκος όλος αποτελείται από 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 50 λεπτών τα οποία με άφησαν όπως προείπα παγερά αδιάφορο, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως ο δίσκος είναι ή όχι καλός. Τα γούστα είναι υποκειμενικά εξάλλου. Κάπου έξω στον κόσμο υπάρχουν λάτρεις αυτής της μουσικής (καμιά 60.000 έχουν οι ίδιοι στο facebook fan page τους οπότε κάτι καλό κάνουν)! Εγώ πάντως προτιμώ να μείνω απ’ έξω από την όλη φάση μιας και δεν με πολύσυγκίνησε κάτι από όσα άκουσα. Όσοι γουστάρουν τέτοια πράγματα ας το τσεκάρουν πριν το αγοράσουν, όχι τίποτε άλλο να μην φάω εγώ το ξύλο δηλαδή. Οι υπόλοιποι απλά συνεχίστε να κάνετε ότι κάνετε… See you all soon again…

496