White Hills, This is Nowhere (22/09/2013) SIX D.O.G.S.

Άλλο ένα δείγμα “μετα –μουσικής” ήταν η μουσική performance στην οποία παρευρέθηκα εκ μέρους του Rockway.gr την περασμένη Κυριακή.

Είναι οι περιπτώσεις στις οποίες αν το αυτί σου είναι εκπαιδευμένο σε μελωδικά περάσματα και γεωμετρία στον ήχο, καλύτερα να μην πλησιάσεις. Σε ένα μικρό και κοσμοβριθές SIX D.O.G.S έχοντας στο ένα χέρι το στυλό μου και στο άλλο τη φωτογραφική μου μηχανή, προσπάθησα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου και να ενσωματωθώ στο σύμπαν της συναυλίας.

Τη βραδιά ξεκίνησαν οι Έλληνες This is Nowhere, με αποφασιστική αφοσίωση σε αυτό που κάνουν. Απόμακροι και συγκεντρωμένοι, παρουσίασαν τη δουλειά τους που θα κυκλοφορήσει από την εταιρία Ηands in Sand, δίνοντας έμφαση στην post psychedelic & punk blues χροιά τους. Δεμένος ήχος, με συνεχείς εξάρσεις και πολύ λιγότερες υφέσεις, κάνουν τα φωνητικά να περνούν σε δεύτερη μοίρα, και προετοιμάζουν το έδαφος για συνεχή πειραματισμό.

This Is Nowhere setlist
I wish
Perfect
ThieFall
5 year Illusion
Burn the Line
Possible
Fake it

Οι White Hills ενέτειναν το “experimentalism” is the Law, και παρουσίασαν ένα εκρηκτικό cocktail με psychedelic, stoner, rock, μαζί ή ξεχωριστά στοιχεία, το οποίο οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως “Fuzzed out motorik space rock”.

Με εντυπωσιακή ενέργεια επί σκηνής και μια τελετουργική διάθεση άλλων εποχών, ήταν σαν να ήθελαν να υπενθυμίσουν, ακριβώς αυτό: εποχές στις οποίες οι συναυλιακοί χώροι μετατρέπονταν σε εκκλησίες και η συμμετοχή του κοινού ήταν ολοκληρωτική, καταλυτική και γι’ αυτό ισχυρή. Μετά την κάθαρση η ψυχή “αλαφραίνει” και επιβεβαιώνεται η απόλυτη υποταγή στη νέα θρησκεία, στη Μουσική.

Μια άριστη ευκαιρία για να αναρωτηθούμε πόσο έχουμε αλλάξει, ή αντίθετα πόσο ίδιοι έχουμε μείνει και κυρίως, τι είναι αυτό από το οποίο έχουμε ανάγκη τελικά.

White Hills setlist:
Intro
Forever
Radiate
In your room
Under Skin
Oceans
So you Are
Dead

472