SINGAPORE SLING: w/ My Drunken Haze @ AN Club

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

Η Arte Fiasco παρουσιάζει:
SINGAPORE SLING w/ My Drunken Haze Live @ AN Club
ΠΕΜΠΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Ζώντας σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, θα έπρεπε πραγματικά να θαυμάζουμε την Ισλανδία. Ακόμα παραμένει άγνωστο πως ένα κράτος-νήσος, κάπου μεταξύ Αρκτικού Κύκλου και Βόρειου Ατλαντικού, έχει καταφέρει να παράγει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές σκηνές όλων των εποχών και όχι, π.χ., την καλύτερη ομάδα curling όλων των εποχών. Και όλα αυτά με πληθυσμό μετά βίας 350.000 ανθρώπων. Τα ονόματα λίγο πολύ γνωστά: ακόμα και αν δεν ξέρεις την pop δρυιδική μαγεία των Sugarcubes, ίσως ξέρεις την τραγουδίστρια τους, Bjork Gudmudsdottir (την είδες στους Ολυμπιακούς του 2004, δεν ξαναγράφω Ισλανδικό επώνυμο). Σίγουρα έχεις ακούσει και τους εξής: Sigur Rós, Gus Gus, múm, Olafur Arnalds, FM Belfast, Of Monsters And Men, Quarashi και άλλους πολλούς. Ε λοιπόν, ένα από αυτά τα συγκροτήματα από το νησί που ανακάλυψε ο Έρικ ο Κόκκινος είναι και οι Singapore Sling, το συγκρότημα που έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά στην Αθήνα.
Ας βγάλουμε από την μέση καταρχάς το εξής: από την μία άκρη της Ευρώπης στην άλλη, οι Singapore Sling έχουν βαθιά σχέση με την Ελλάδα:.Και αυτό διότι το όνομα τους δεν προέρχεται από το ομώνυμο κοκτέιλ αλλά από την cult ταινία του Νίκου Νικολαΐδη, Singapore Sling (1990). Εδώ να ανοίξουμε μια παρένθεση (ορίστε) και να πούμε ότι τρέξε και δες “Tα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα”, την “Γλυκιά Συμμορία”, την “Πρωινή Περίπολος”, και, φυσικά, την ταινία από την οποία πήρε το όνομα της το συγκρότημα (κλείνει η παρένθεση).

Οι Singapore Sling ιδρύθηκαν το 2000 από τον τραγουδιστή και βασικό συνθέτη τους Henrik Bjornsson και τον φίλο του Einar (κιθάρα). Ουσιαστικά έγιναν γνωστοί πέρα από την τοπική τους σκηνή με την συμμετοχή τους στο Iceland Airwaves Festival του 2001, ένα φεστιβάλ που βασικά έχει ως στόχο την προβολή Ισλανδικών συγκροτημάτων στο εξωτερικό (Ελλάδα ακούει;). Από τότε κυκλοφόρησαν 6 δίσκους: The Curse Of Singapore Sling (2002, Stinky), Life Is Killing My Rock’N’Roll (2004, Stinky), Taste The Blood Of Singapore Sling (2005, 12 Tonar), Perversity Desperation And Death (2009, Universal), Singapore Sling Must Be Destroyed (2010, Outlier Records), Never Forever (2011, Outlier Records). Επίσης, συμμετείχαν στο ντοκιμαντέρ-έκθεση της Ισλανδικής μουσικής σκηνής, Screaming Masterpiece (2005) και από το 2008 ο Henrik είναι πλέον μέλος και των Dead Skeletons.O ήχος τους, σε όλα αυτά τα χρόνια παραμένει εδραιωμένος σε μία μίξη post punk ήχων με psychedelia, και βασικούς άξονες μπάντες όπως τους Velvet Underground, τους Suicide, τους Jesus And Mary Chain και τους Brian Jonestown Massacre. Το όλο σύνολο βέβαια φιλτραρισμένο μέσα από την μουσική οπτική της Ισλανδικής μουσικής σκηνής, πράγμα επόμενο, καθώς το κέντρο του Reykjavik (πληθυσμός: βια 150.000 κάτοικοι) αποτελεί και κατοικία και κέντρο ζύμωσης των περισσοτέρων συγκροτημάτων.
Δεδομένου της πολυετούς εμπειρίας της μπάντας, της έντονης σκηνικής τους παρουσίας και της σχέσης τους με μια από τις πιο καλτ ταινίες της Ελλάδος, η εμφάνιση των Singapore Sling στην Αθήνα δεν θα μπορέσει παρά να είναι λιγότερο από εντυπωσιακή. Τύφλα να έχει η Λάουρα και η μούμια…

Την συναυλία των Singapore Sling θα ανοίξουν οι My Drunken Haze, το πενταμελές αθηναικό συγκρότημα που ιδρύθηκε από τον Spir Frelini και μετράει δυο κυκλοφορίες στο όνομα του: το Pleasing Illusions (2013) και το Gambling Woman (2013). Με επιρροές τόσο από την βρετανική indie της δεκαετίας του ’80 και την pop του ’60, μα και με βαθύ σεβασμό στο garage και την ψυχεδέλεια, φαντάζουν ως το ιδανικό πάντρεμα με τους τόσο μακρινά κοντινούς μας Ισλανδούς.

SINGAPORE SLING w/ My Drunken Haze
AN Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Πόρτες: 21:00
Είσοδος:15 ευρώ

www.anclub.gr

SINGAPORE SLING Links
https://www.facebook.com/pages/Singapore-Sling/34742149719 

MY DRUNKEN HAZE Links
https://www.facebook.com/pages/My-Drunken-haze/134266476588805 
http://mydrunkenhaze.bandcamp.com/

Facebook Event 

112