IMPERA: “Pieces of Eden”

Έχοντας παρουσιάσει το 2012 την προηγούμενη κυκλοφορία τους, το “Legacy of Life”, το super group των Impera κυκλοφορεί ένα μάλλον (έστω και στα σημεία) καλύτερο άλμπουμ φέτος!

Η συνταγή δοκιμασμένη και σίγουρη: η μελωδία χαρακτηρίζει τους μουσικούς, η δεξιοτεχνία τους είναι δεδομένη και πολυδοκιμασμένη, οι συνθέσεις και τα σόλο βρίθουν από  έμπνευση και προσέξτε: παρά την απουσία πλήκτρων η μουσική ηχεί δομημένη άριστα και καθόλου “ανάλατη”!

Όλη όμως η ουσία βρίσκεται στη φωνή ενός από τους καλύτερους φωνητικούς ερμηνευτές της Σουηδικής σκηνής, του Matti Alfonzetti (JAGGED EDGE, SCOTT GORHAM, SKINTRADE, ROAD TO RUIN, RED WHITE & BLUES). Η κιθαριστική δεξιοτεχνία του Tommy Denander είναι αναμφισβήτητη καθώς έχει παίξει και κυκλοφορήσει κυριολεκτικά με όλους. Οι TOTO, Michael Jackson, Paul Stanley, Alice Cooper, Ricky Martin και η Celine Dion, αναφέρονται ενδεικτικά για φανερώσουν την πολυσυλλεκτικότητά του. Από τους καλύτερους session  μουσικούς με συμμετοχή σε  πάνω από  2000 δίσκους! Ο J.K. Impera στα ντραμς επιδεικνύει επίσης άριστο βιογραφικό: ο BRUCE KULICK, ο GRAHAM  BONNET, ο VINNIE VINCENT, ο JOHN CORABI και ο  BRIAN ROBERTSON συνεργάστηκαν μαζί του σε κυκλοφορίες και περιοδείες και άλλωστε δίνει το δικό του όνομα  στην μπάντα καθώς είναι και ο δημιουργός της!

Ξεχωρίζουν η διασκευή στο “Goodbye” του Paul Stanley καθώς και το “These Chains”, καθαρόαιμη σύνθεση που συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που κάνουν έναν μουσικό μεγάλο. Δε θα απογοητευθείτε και σίγουρα οι οπαδοί των μουσικών θα καταθέσετε με ευκολία τον πολύτιμο οβολό σας.

347