HAWKWIND: “Spacehawks”

Όταν μιλάει κάποιος για την επιρροή του αστρικού κόσμου στη μουσική, δεν μπορεί να μην αναφερθεί στους Hawkwind. Θα είναι ειδεχθές έγκλημα κάτι τέτοιο! Το συγκρότημα που έκανε όλους μας να μαστουρώσουμε με τους ήχους του και εκκόλαψε την μεγάλη φυσιογνωμία με το όνομα Lemmy, είναι και πάλι εδώ.

Το “Spacehawks” είναι κάτι σαν συλλογή. Περιέχει διαφορετικές προσεγγίσεις παλαιότερων κομματιών και κάποια καινούργια σαν δωράκι.

Ξεκινάει με μια περίεργη version του “Seasons”, από το πιο πρόσφατο album “Onwards”, που ακούγεται σαν από χαλασμένο μπομπινόφωνο και στη συνέχεια περιέχει στιγμές του κλασικού τους, “Warrior on edge of time” (1975), τα “Assault and Battery”, “Golden Void”, τα οποία ακολουθούνται από το “Where are they now”, σε ζωντανή ηχογράφηση μάλλον από κάποιο live τους για την 40η επέτειο. Την ίδια αντιμετώπιση είδαν και τα “Sonic Attack”, “Demented Man” και άλλα.

Στη συνέχεια, υπάρχει το “It’s all lies”, τραγούδι που υπήρχε στο “Stellar Variations”, που κυκλοφόρησαν ως Hawkwind Light Orchestra, το φρέσκο “Lonely Moon” και ο επαναπροσδιορισμός του “Sunship”.

Μια κυκλοφορία που θα απασχολήσει κυρίως τους hardcore οπαδούς τους και συλλέκτες, αφού θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο, με την αναμφισβήτητη ποιότητα των Βρετανών “εξωγήινων” Hawkwind.

Προτείνω, με όλο το σεβασμό, να σταματήσουν με τα συλλεκτικά τους albums και να μας δώσουν ένα ακόμη “Onwards”!

497

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.