ENDSIGHT

Νέο album με τίτλο “A Vicious Circle”, συμμετοχή στο Rockwave Festival και στην κορυφή της λίστας του Defcon 5, την πρώτη μέρα. Αρκετοί λόγοι για να θέλει κάποιος να μιλήσει στους Endsight και έτσι, το Rockway.gr αποφάσισε να τα πει με τον drummer, Βασίλη Κ.

Καλησπέρα, Βασίλη! Συγχαρητήρια για το νέο υλικό. “Α Vicious Circle”. Τίτλος που ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα που μοιάζει να είναι παγιδευμένη σε έναν φαύλο κύκλο. Τι είχατε στο νου σας όταν βαπτίσατε το album;
Καλησπέρα και σε σένα Δημήτρη. Βασικά είχαμε στο νου μας το τραγούδι “Circles of inferno”, το οποίο και γυρίσαμε σε βίντεο και θέλαμε μιας που ο δίσκος οπτικά θα αντιπροσωπευόταν από αυτό το τραγούδι, να είχε κάποια σχέση με την σημασία των στίχων αυτοί του κομματιού και έτσι, καταλήξαμε στο “A vicious circle”.

Στην παραγωγή και στη μίξη έχουν βάλει το χέρι τους παλαίμαχοι του ελληνικού Metal. Θέλατε να κινηθείτε περισσότερο προς εκείνη την πλευρά αφήνοντας όλο και πιο πίσω το hardcore feeling;
To hardcore feeling θα μείνει πάντα όπως  και το metal και το punk rock. Γιατί η μουσική είναι γενικά ένα feeling, αν χαθεί αυτό καλύτερα παράτα τα και  πήγαινε παρακάτω.

Στο “Vicious Circle” μοιάζει σαν να έχετε μεγαλώσει αγκαλιά με το “Wolverine Blues” (Entombed) και το “Slaughter of the Soul” (At The Gates). Σας αρέσει το σουηδικό death τόσο πολύ;
Το θέμα είναι ότι όλοι στην μπάντα έχουν μεγαλώσει αγκαλιά με διαφορετικά ακούσματα. Έμενα προσωπικά, μ’ αρέσει αυτό το στυλ παιξίματος στα τύμπανα. Γρήγορα και τεχνικά και επειδή παίζω με ένα πετάλι στην κάσα πάντα μ’ άρεσε στα τύμπανα να βάζω αν θες  σημεία, τα οποίο αντιστέκονται και σαν riff απέναντι στα ωραία σουηδικά riff.

Είσαι πολλά χρόνια στην ελληνική σκηνή κοπανώντας με κάθε ευκαιρία τα τύμπανα ζωντανά. Έχει αλλάξει καθόλου το κλίμα τα τελευταία δέκα χρόνια; Από θέμα υποστήριξης και συναδελφικότητας ειδικά;
Να σου πω την αλήθεια, το κλίμα νοιώθω ειλικρινά ότι έχει γίνει πιο οικογενειακό. Το λέω αυτό επειδή και με το κοινό υπάρχει μια πιο ιδιαίτερη σχέση. Είναι εκεί σε κάθε live και σε supportάρει και οι μπάντες προσπαθούμε όλοι γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι πλέον να ανταπεξερχόταν στις ανάγκες μιας μπάντας, να είμαστε όλοι εκεί για οποιαδήποτε βοήθεια είτε αυτό είναι να πας σε live, είτε αυτό είναι να μπεις σαν μέλος για κάποιο live να καλύψεις το κενό για μια δύσκολη στιγμή που περνάει  η μπάντα. Τα πάντα όλα!

Πως ήταν η εμπειρία του Rockwave Festival;
Ήταν μια εμπειρία πρωτόγνωρη για μας! Μεγάλη σκηνή, μεγάλο αναγνωρισμένο festival. Το βλέπαμε εάν θες και σαν  ένα τεστ να δούμε εάν μπορούμε να ανταπεξερχόμουν σε κάτι τέτοιο. Να δούμε τις δυνατότητες μας κ πιστεύω βγήκαμε καλύτεροι από αυτό.

Τώρα συμμετέχετε σε ένα από τους όμορφους θεσμούς της ελληνικής σκηνής, το Defcon Fest. Θεωρείς πως είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες κινήσεις για την ανάπτυξη και διάδοση του ήχου που όλοι αγαπάμε;
Πάντα γινόντουσαν τέτοιες ενέργειες κ πάντα πρέπει να γίνονται είτε λέγονται defcon ,new long ή απλά ένα local live από μπάντες που μαζευτήκαμε και αποφασίσανε να  παίξουνε μαζί. Κ όπως είπες κ συ είναι κάτι που όλοι αγαπάμε κ πρέπει όλοι να το στηρίζουμε.

Η χώρα μας είναι στο τσακ να καταστραφεί ολοσχερώς οικονομικά. Πιστεύεις πως σε τέτοιο κλίμα θα ξεπηδήσουν ακόμα πιο πολλές και οργισμένες νέες μπάντες;
Ασχέτως με το κλίμα, πάντα θα βγαίνουν μπάντες. Απλά όπως είπα κ λίγο πιο πάνω το θέμα είναι να έχεις το feeling και την δύναμη την ψυχολογική να το συντηρήσεις- ώρες από την ζωή σου λεφτά από την τσέπη σου, που δεν θα ξαναδείς και άλλα πολλά.

Τι σχέδια έχετε για το μέλλον; Έχετε κάνει επαφές για συναυλίες στο εξωτερικό;
Αυτό είναι το κάτι, το οποίο το κυνηγάμε με νυχιά κ με δόντια. Στέλνουμε παντού τον δίσκο μας, τον οποίο έχουμε κυκλοφορήσει μεσώ bandcamp. Και αρχίζουμε σιγά σιγά να έχουμε επικοινωνία και για κάποια live στο εξωτερικό.

Σου δίνω ένα άδειο μπουκάλι. Τι θα έγραφες στο σημείωμα πριν το πετάξεις στη θάλασσα;
Θα έγραφα σίγουρα κάποιο ανέκδοτο. Έτσι, για να σπάσω τον πάγο με τον άνθρωπο που θα το διαβάσει.

Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη. Αν έχεις κάτι να προσθέσεις, εκφράσου ελεύθερα.
Εγώ σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα εκφραστώ ελεύθερα στο live και θα τα σπάσουμε όλα.

183

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2124 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.