ICEAGE: Ζωντανα στο AN Club με τους Ruined Families

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

Από την εμφάνιση του κινήματος του punk rock στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και τα ακόλουθα μουσικά είδη τα οποία επηρέασε, μια αγαπημένη ασχολία των ακροατών και σχολιαστών της μουσικής είναι οι προβλέψεις της εξαφάνισης αυτής της σκηνής. Παραβλέποντας τις συχνές επανεμφανίσεις της punk στην επιφάνεια της mainstream κουλτούρας (ένα ξανθό αγόρι από το Seattle, μια μπάντα με μαλλιά καρφάκια από το Berkeley , ένας γιος ιδιοκτήτη πρακτορείου μοντέλων στην Νέα Υόρκη) , η άγρια και με άποψη κιθαριστική μουσική που παράγεται από τσαντισμένους νέους ανθρώπους αντιμετωπίζεται μονίμως ως ένα παρωχημένο, παλιό και ενίοτε κωμικό είδος μουσικής έκφρασης. Αλλά η punk μουσική, μακριά από τους προβολείς, πάντα ευδοκιμεί και θα ευδοκιμεί, σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Κάθε χώρα έχει την δικιά της υγιέστατη υπόγεια σκηνή, που συχνά πυκνά παράγει και συγκροτήματα που καταφέρνουν να σπάσουν τα σύνορα της χώρας τους και να αναδειχθούν διεθνώς. Το συγκρότημα που έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά στην Αθήνα αποτελεί μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση: οι Δανοί Iceage, ένα συγκρότημα που κυκλοφόρησε δυο από τους ομολογουμένως καλύτερους δίσκους punk μουσικής των τελευταίων καιρών.

Οι Iceage αποτελούνται από τον Elias (φωνή,κιθάρα), τον Johan (κιθάρα), τον Jacob (μπάσο) και τον Dan (τύμπανα). Αναδείχθηκαν από την υπόγεια punk σκηνή της Δανίας, και με την μπάντα όλη γύρω στα 18 και 19, ηχογραφούν το ντεμπούτο LP τους το 2011 με τίτλο New Brigade, δίσκος ο οποίος σύντομα βρήκε διεθνή διανομή από την What’s Your Rupture?Records. Mία συγκλονιστική πρώτη εμφάνιση στο ευρύτερο μουσικό κοινό, ο δίσκος μαρτυρεί επιρροές από διάφορα είδη μουσικής όπως το hardcore punk, το post punk, το noise rock, με πινελιές ακόμα και από τους χώρους του industrial, το black metal και τo indie rock. Τα τραγούδια τους δε, ξεχειλίζουν από πάθος, θυμό και θορυβώδης ένταση, με τα φωνητικά του Elias να εναλλάσσονται ανάμεσα στα άκρα της φαινομενικής απάθειας και της τρομακτικής αγωνίας. Το φετινό τους LP You’re Nothing (2013, Matador Records) αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τα γνωρίσματα τους: οι πιο σφιχτές συνθέσεις και εκτέλεση δεν αφαιρούν τίποτε από την εκρηκτική ερμηνεία, ενώ η συναισθηματική φόρτιση των στίχων αγγίζει νέα ύψη πάθους και angst. Ακολούθως, ο δίσκος φανερώνει και ένα νέο εύρος επιρροών, απαύγασμα και της φυσιολογικής ενηλικίωσης. Επιρροές μουσικές (noise rock, art rock) όσο και ευρύτερες (τα βιβλία και οι ιδέες του Georges Battaile εμφανείς στην στιχουργική σύνθεση).
Ως μια μπάντα που αναδείχθηκε από την υπόγεια μουσική σκηνή της χώρας τους, οι Ιceage έγιναν γνωστοί πρωτίστως από την ποιότητα των ζωντανών τους εμφανίσεων : αίμα, δάκρυα και ιδρώτας που λέει και ένα τραγούδι… Δεν αναμένουμε τίποτα λιγότερο στην Αθήνα. Για να λέμε και την αλήθεια, ανυπομονούμε.

Την εμφάνιση των Iceage θα ανοίξουν οι Ruined Families, ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της εγχώριας hardcore σκηνής, τόσο στο πως παίζουν όσο και στον τρόπο που χειρίζονται την παρουσία του συγκροτήματος. Με δυο εκπληκτικά LP (το Four Wall Freedom του 2010 και το φετινό Blank Language) στο ενεργητικό τους και πάμπολλες εμφανίσεις στο εξωτερικό χάρη στην αυτό-οργάνωση, το πάθος και την αδελφοσύνη που διακρίνει τις σχέσεις τους με αντίστοιχες μπάντες ανά την Ευρώπη, οι Ruined Families είναι πάντα καταιγιστικοί στις εμφανίσεις τους και ο συνδυασμός με τους Iceage μας υπόσχεται μια αξιομνημόνευτη βραδιά.

ICEAGE w/ Ruined Families
AN Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013
Πόρτες: 21:00
Είσοδος:15 ευρώ
www.anclub.gr

ICEAGE Links
http://iceagecopenhagen.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/IceageCopenhagen

RUINED FAMILIES Links
http://ruinedfamilies.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/ruinedfamilies

Facebook Event

133