ENDSIGHT: “A Vicious Circle”

Mια μικρή εισαγωγή για όσους δεν γνωρίζουν…

Οι Εndsight σχηματίστηκαν το 2009 στην Αθήνα. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφορούν το πρώτο τους full length “To A Falling World” και  supportάρουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του είδους (βλ. Hatebreed, Darkest Hour ). Με αλλαγές στον ήχο και στο line up , φτάνουμε στο σήμερα , όπου και κυκλοφορούν την δεύτερη επίσημη δουλειά τους ονόματι “A Vicious Circle”.

Ο δίσκος πραγματικά σε κερδίζει ακρόαση με την ακρόαση και αυτό είναι μεγάλο ατού. Με την πρώτη “αυτιά”  παρατηρεί κανείς τα βασικά,  metalcore σε συνδυασμό με μελωδικό death ή μελωδικό death με στοιχεία metalcore; Όπως και να το πει κανείς, το αποτέλεσμα παραμένει  ίδιο και δεν είναι άλλο,  από ένα καταιγιστικό δίσκο αποτελούμενο από 9 συνθέσεις που είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους , με αποτέλεσμα η ακρόαση  να κυλάει σαν το γάργαρο νερό. Ακούγοντας προσεκτικότερα παρατηρεί κανείς τις επιρροές από At The Gates, ενώ ιδιαίτερη μνεία να δοθεί  παρακαλώ στα σημεία που το συγκρότημα “κατεβάζει” τους  τόνους  για να μπει ξανά με βία, καθώς επίσης και στα φωνητικά  που συμβάλλουν τα μέγιστα στο συνολικό αποτέλεσμα.

Αναμφίβολα από τις στιγμές  που ξεχωρίζει είναι το “Destroy The Day, Destroy The Night” με τη συμμετοχή του Νίκου των Inhuman Poison  στα φωνητικά και η εκπληκτική παραγωγή που έχει γίνει απο μέλη των Septic Flesh και Rotting Christ.

Δώστε του μια ευκαιρία, αν και το αποτέλεσμα δεν θα σας απογοητεύσει.

ΥΓ Όσοι θα  βρίσκεστε Αθήνα στις 27 Σεμπτέμβρη μην τους χάσετε.

442