SASQUATCH: “IV”

Ήδη από την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του, είμαι σίγουρος πως θα είναι κάτι το ποιοτικό. Ένα από τα πιο δυναμικά stoner σχήματα των τελευταίων χρόνων, οι Sasquatch μας επισκέπτονται και πάλι με το τέταρτο album τους, συνεχίζοντας το μέτρημα με τους λατινικούς αριθμούς.

Τραγούδια τους έχουν ακουστεί στην επιτυχημένη αμερικάνικη σειρά “Sons of Anarchy” και άλλες, κάνοντας τους και πιο γνωστούς στο ευρύ κοινό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ο KEITH GIBBS ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΙΑ!

Αμέσως, με το ξεκίνημα του “IV”, μας προσφέρουν ένα χιτάκι, με τον τίτλο “The Message” και η συνέχεια είναι πιο βαριά και καταπιεστική με το 5-λεπτο “Eye of the Storm”.

Σε σένα το αφιερώνω αυτό το γκρουβάτο κομμάτι, καρδιά μου! “Sweet Lady” λέγεται και καταλαβαίνεις πλέον, τι θέλω από σένα! Οι κιθάρες-φόρος τιμής στον Jimi Hendrix κάνουν αυτό το κομμάτι αρεστό σε όλους μεμιάς και βουτάνε τον ακροατή στα ηλεκτρικά blues.

“Money” και ο νότιος ήχος γίνεται μπροστάρης με τα τύμπανα του Rick Ferrante να επωμίζονται το βάρος ενός ακόμα αριστουργηματικού κομματιού.

Παρέα με το Mark Gaffney των Gozu, το “Smoke Signal”, 7 λεπτά που δε θες ποτέ να τελειώσουν και το ξέσπασμα στα 3 λεπτά είναι μνημειώδες για το συγκρότημα, με τη μουσική σταδιακά να φαίνεται να μπαίνει σε κάποια διαστημική δίνη.

Άλλη μια κομματάρα με τη σειρά της, “Wolves at my door” με κάνει να βγάλω το καπέλο στους Sasquatch και να το φάω σαλάτα. Στακάτοι, υπερμελωδικοί, τσαμπουκαλεμένοι, ιδανικό για να στέκεται πλάι στο “The Taking of Blackheart”,  που κυκλοφόρησαν οι Five Horse Johnson στις αρχές του χρόνου.

Το τέταρτο ντου των Sasquatch βάζει C4 στα θεμέλια της σαθρής κοινωνίας και την κάνει μια μάζα σκόνης!

Γίνανε ακόμη καλύτεροι, εξελίσσοντας εαυτούς και δημιουργώντας μοναδικά τραγούδια, π.χ. “Me and You”, και θέτουν το logo τους στα ψηλά της παγκόσμιας heavy rock κατάταξης!

Δροσερό σφηνάκι το “Corner”, που δείχνει το τέλος του δρόμου με το “Drawing Flies”, με τους Sasquatch να δείχνουν και πάλι με ένα 7-λεπτο κομμάτι πως δεν τσιγκουνεύονται σε διάρκειες, καταφέρνοντας να σε κρατούν σε εγρήγορση!

Μπαίνει σφήνα στην 20αδα του 2013, δημιουργώντας μου διλήμματα για την τελική μορφή του προσωπικού μου TOP 20!

43 λεπτά βρώμικου και σκονισμένου rock σε περιμένουν, εσύ επιμένεις να τα αγνοείς! Όχι δα…

538

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.