REMADE: “Landmine of Love” EP

Το ανεξάρτητης παραγωγής “Landmine of Love” EP των ελλήνων Remade ξεκινά με μία όμορφη μπασογραμμή η οποία παραπέμπει στο ύφος των Muse. Προετοιμάζομαι να ακούσω ένα αγγλόφωνο συγκρότημα που κλίνει ηχητικά προς την πλευρά της Μ. Βρετανίας, γρήγορα όμως έρχεται το ρεφραίν να δείξει ότι μπάντα αφήνει να περάσουν και επιρροές από την σκηνή της απέναντι πλευράς του Ατλαντικού.

Αυτό που επίσης γίνεται αντιληπτό πριν καν τελειώσει το πρώτο κομμάτι είναι ότι η μπάντα έχει εγκύψει επίμονα και με πολύ καλά αποτελέσματα στο θέμα της παραγωγής, δημιουργώντας ένα “ιλουστρασιόν” ηχητικό αποτέλεσμα που θα δελεάσει κατά την γνώμη μου περισσότερο το νεότερο ηλικιακά κομμάτι του rock κοινού.

Τα τέσσερα κομμάτια του πονήματος αποτελούν το πρώτο, φωτεινό και αισιόδοξο μέρος ενός πιο μακρόπνοου σχεδίου που θα συμπληρωθεί με την κυκλοφορία ενός δευτέρου πιο σκοτεινού EP. Τα υλικό του κάθε ενός EP θα αποτελέσει έναν από τους δύο αντίθετους πόλους  του “David”, όπως θα ονομάζεται το album, που θα κυκλοφορήσει κάπου στον Απρίλιο του 2014.

Το πολύ καλό “Feed my soul” ακολουθείται από το “Landmine of Love”, κομμάτια που δημιουργούν μία ένταση η οποία λύνεται από τα περισσότερο pop-rock “Buy me a day” και “Promises” (που κλείνει το δισκάκι). Το ύφος των τεσσάρων τραγουδιών κινείται σε παρόμοια φιλοσοφία δημιουργώντας  ένα δεμένο σύνολο, έχει όμορφες κιθάρες και φωνές και προκειμένου να σας δώσω να καταλάβετε πως ηχεί στα αφτιά μου θα πω ότι μου θυμίζει σε σημεία ένα μείγμα Manic Street Preachers και Puressence -αν εκδύονταν των χαρακτηριστικών φωνών των εν λόγω συγκροτημάτων- ίσως με ένα twist από Foo fighters.

Η μόνη μου ένσταση απέναντι στον δίσκο είναι ότι θα προτιμούσα έναν λιγότερο διπλωματικό χειρισμό της μπάντας απέναντι στις προφανέστατα πολλές και αρκετά διαφορετικές επιρροές της, μία πιο σαφή επιλογή “πλευράς” και ύφους. Από την άλλη από πολλούς ακροατές κάτι τέτοιο μπορεί να θεωρείται πλεονέκτημα και επιπλέον δεν θα εκπλαγώ αν το ξεκαθάρισμα γίνει με την κυκλοφορία του επόμενου EP. Συνολικά πρόκειται για μία καλή προσπάθεια που αφήνει πολλές υποσχέσεις  για την συνέχεια.

581