MISS LAVA: “Red Supergiant”

Ίσως κάποιοι να θεωρήσουν πως υπερβάλλω, αλλά θεωρώ πως η Smallstone Records είναι σφραγίδα ποιότητας.

Και για μια ακόμη φορά με σηκώνουν από την καρέκλα και να κάνω γύρους στην τραπεζαρία, αλαλάζοντας εκστασιασμένος.

Πορτογαλικό stoner rock. Full αλητεία, ταχύτητες, ως επί το πλείστον, επιβαλλόμενες από “κινέζικες” υπόγειες δυνάμεις τύπου Fu Manchu και με εναρκτήριο κομμάτι (“Desert Mind”), με τόσο τσαμπουκά που θα έκανε και τη ρώσικη μαφία να γονατίσει τρομαγμένη.

Βεβαίως, δεν μιλάμε για κάποια παρθενογένεση, αλλά για τύπους που αγαπούν ξεκάθαρα τους Kyuss και τους απογόνους τους και γράφουν τόσο όμορφα πράγματα, που θα ήθελες να τα έχεις γράψει εσύ. Για να καταλάβεις ακριβώς, μιλάμε για ξαδερφάκια των δικών μας 1000mods!

Θέλω να πάω αμέσως, να βγάλω δίπλωμα οδήγησης, να κλέψω τράπεζα και να αγοράσω μια παλιά Camaro. Τι εννοείς, τι να την κάνω; Θα πάρω φόρα και θα τραβάω πατιλίκια στη Route 66, ώσπου να πρέπει να αλλάξω λάστιχα. Αφού βρήκα συνοδευτικό soundtrack.

Στο “Lay Down” φαίνονται ακόμα περισσότερο τα σημάδια που αφήνουν οι Fu Manchu στο δέρμα των Miss Lava, οι οποίοι θέλουν να κερδίσουν την ψυχή σου με το δεύτερο ολοκληρωμένο τους album, “Red Supergiant”.

Δουλειά εύκολη για αυτούς, αφού με το δίδυμο “Feel My grace” και “Ride”, που βλέπεις από κάτω σε video, τα καταφέρνουν.

Μπουσουλώντας (“Crawl”), θα σκάψω μια τρύπα να βγω στην Κίνα (”Hole to China”) και αν πιάσω φωτιά (“Catch a fire”), θα ξεσπάσω στα κοράκια (“Murder the Crows”).

Κουράστηκα από το headbanging και το χορό!

This album is labeled ESSENTIAL!

411

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2095 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.