SUMOSLUTS: “Fat Hot Sexy”

Περίφημο ξεκίνημα! Hard rock συναίσθημα, με stoner rock ήχο και ένα τραγούδι που δε θα ξέρεις σε ποιον να το αφιερώσεις πρώτα (“Son of a Bitch”).

Η συνέχεια όμως, δεν είναι εξίσου “συγκλονιστική”, όμως.

Οι Γερμανοί, με το ευφάνταστο όνομα Sumosluts, δεν είναι καινούργιοι στο κουρμπέτι και το “Fat Hot Sexy” είναι η τρίτη τους δουλειά. Δεν είχαν φτάσει στο αυτί μου νωρίτερα και τώρα, που έφτασαν, τους εύχομαι καλύτερα στη συνέχεια.

Γκρούβα, κιθάρες αλήτικες και καλά δομημένα ρεφρέν.

Η φωνή βέβαια του Philipp Svetashkov κουτσαίνει κάπου κάπου και μου χαλάει τη μαγιά, αλλά όχι τόσο ώστε να με κάνει να σταματήσω την προσπάθεια ακρόασης.
Η μουσική δεν είναι στα στενά όρια του stoner rock ήχου και φλερτάρει πολύ με τα παλιά καλά hard rock, ειδικά στις κιθάρες. Κομμάτια με πολύ καλές μελωδικές ιδέες σαν το “Pretending”, υπάρχουν κατά τη διάρκεια του δίσκου και έτσι, γίνεται αρκετά ευχάριστος.

Δεν έχει όμως, αυτό το ξεπέταγμα που θα με κάνει να χρεώσω τον προϋπολογισμό μου και να τρέξω στο Online Shop να το ψωνίσω πριν εξαντληθεί.

Την κατάσταση κάνουν πολύ καλύτερη, το εναρκτήριο “Son of a Bitch” και το πανέμορφο “One more time”.

Καλή προσπάθεια, αλλά θέλει ακόμα μια ώθηση για να μπορέσει να ξεχωρίσει μέσα στις πολλές καλές δουλειές του είδους φέτος. Έχω ακούσει και εγχωρίως πιο γεμάτες δουλειές μες το 2013.

489

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.