NHOR: “Within the Darkness Between the Starlight”

Τρίτο πόνημα για τους Βρετανούς Nhor (one man band), οι οποίοι μετά από τις δύο πρώτες κυκλοφορίες τους που χαρακτηρίζονταν η μία από καθαρά ambient στοιχεία και η άλλη από αρχέγονο black metal, αποφάσισαν να συμπτύξουν και τα δύο μουσικά μονοπάτια σε ένα με το αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από απλά καλό, ή συμπαθητικό. 

Με τα αργόσυρτα και βασανιστικά riff να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα περισσότερα κομμάτια υποστηριζόμενα από μια άκρως μινιμαλιστικη και εσωστρεφή  χρήση των πλήκτρων, τα περιθώρια που έχει ο ακροατής να ξεφύγει από το ταξίδι που το “Within The Darkness Between The Starlight” του προσφερέρει είναι μηδαμινά. Τα φωνητικά απόκοσμα και εκφραστικά καταφέρνουν να προσδώσουν με κάποιον ανεξήγητο τρόπο μια δόση ρομαντισμού στην απελπισία που διαπερνά τα 60 λεπτά που διαρκεί το album.

Τα περισσότερα κομμάτια είναι μεγάλα σε διάρκεια χωρίς όμως να γίνονται κουραστικά. Θα ξεχώριζα τα “Patient Hunter, Patient Night” και “Rohmet Etarnu” χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερούν τα υπόλοιπα, αντιθέτως το album ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή και αυτή είναι και η μεγάλη μαγκιά της κυκλοφορίας.  

Οι φίλοι των πρώιμων Arcturus και Limbonic Art θα βρουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία στην εν λόγω κυκλοφορία αλλά και γενικά όσοι γουστάρουν το μη στιλιζαρισμένο ατμοσφαιρικό Black Metal θα ακούσουν ένα album που θα τους συντροφεύσει αρκετά τώρα που ο χειμώνας θα αρχίσει να μας αγκαλιάζει όλους.

ΥΓ Το album προς το παρόν κυκλοφορεί μόνο σε βινύλιο. Όσοι πιστοί προσέλθετε! 

470