THE RESISTANCE: “Scars”

Έχουν περάσει κοντά 6 μήνες από την κυκλοφορία του “Rise From Treason” EP με τις εντυπώσεις που μου είχε αφήσει, να παραμένουν καθόλα θετικές.

Καταρχάς, να υπενθυμίσω πως το σχήμα αποτελούν οι Marco Aro (The Haunted, ex- Face Down), Jesper Stromblad (Ceremonial Oath, Dimension Zero, ex- In Flames), Glenn Ljungstrom (ex- In Flames, ex- Dimension Zero) και Chris Barkensjo (ex- Kaamos).

Επίσης, λίγο αφότου κυκλοφόρησε το “Scars”, ανακοινώθηκε πως ο Marco Aro επανέρχεται στου The Haunted (είχε τραγουδήσει στα “The Haunted Made Me Do It” και “One Kill Wonder” album της μπάντας, όπως επίσης και στο live δίσκο “Live Rounds In Tokyo”).

Θεωρώ πως τα πράγματα δε θα μπορούσαν να πηγαίνουν καλύτερα για τον Aro, καθώς όχι μόνο επιστρέφει στην πρώην μπάντα του, αλλά σχεδόν ταυτόχρονα παρουσιάζει έναν καταπληκτικό death metal δίσκο, μελωδικού χαρακτήρα σε σημεία, που σε αρπάζει με το “καλημέρα” (aka “Clearing the Slate”) και μέσα σε 12 συνθέσεις αποδεικνύει πως τα μέλη που απαρτίζουν τη μπάντα, μόνο τυχαία δεν είναι.

Ο Stromblad “κεντάει”, θυμίζοντας παλιές καλές εποχές In Flames και με τον Aro πίσω από το μικρόφωνο, μάλλον βρήκε την straight forward αισθητική που είχε εκλείψει από ένα σημείο και μετά από την πρώην του μπάντα.

Και επειδή οι The Resistance έχουν όντως πολύ, και συνάμα καλό, υλικό στα χέρια τους, στο “Scars” δε συμπεριλαμβάνεται κανένα κομμάτι από το “Rise From Treason” EP, κάτι που τους τιμάει! Να τα βλέπουν αυτά μερικοί περίτρανοι “αστέρες” που βασίζονται σε αρπαχτές.

Εν κατακλείδι, η ουσία του “Scars” είναι πως δεν προσπαθεί να αποδείξει κάτι, ούτε να επαναπροσδιορίσει το είδος, αλλά ούτε να κρυφτεί πίσω από τα ονόματα που απαρτίζουν τη μπάντα! Τα μέλη κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, και η εμπειρία τους φαίνεται, δε μένει μονάχα στα λόγια και στα φαντεζί αυτοκόλλητα που κοσμούν κατά καιρούς λογής εξώφυλλα. Γκέγκε;

Μια δουλειά, αφοπλιστικά άμεση και τίμια. Για το γράφοντα, ίσως ο καλύτερος death δίσκος της χρονιάς.

431

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.